Κομοτηνή: Δωρεάν ξυλεία για τριακόσιες οικογένειες

Στοπ στην αγωνία εκατοντάδων οικογενειών για τη θέρμανση τους το φετινό χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης και τον διπλασιασμό των τιμών ξυλείας, pellet, φυσικού αερίου και πετρελαίου επιχειρεί να βάλει ο δήμος Κομοτηνής.

Έτσι, διπλάσιο θα είναι φέτος το κονδύλιο που θα δοθεί για την αγορά ξυλείας για τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες από την πλευρά του. ¨Όπως τονίζει στο www.ertnews.gr ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, κ. Ιωάννης Μουρτίδης φέτος αντί για 80.000 ευρώ δεσμεύεται το ποσό των 180.000 ευρώ με τους δικαιούχους να διπλασιάζονται και να τριπλασιάζονται με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών που θα καταγραφούν.

Όπως σημειώνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπολογίζεται πως τα 500 κιλά ξυλείας θα παραδοθούν κατ’ οίκον από τον ανάδοχο που έχει επιλεγεί μετά από τηλεφωνική κλήση του δικαιούχου.

«Η πρώτη εικόνα της υποβολής των αιτήσεων δείχνει ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες » τονίζει ο αντιδήμαρχος σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ομοίως αυξημένα θα είναι τα ποσά που δίνονται για την κάλυψη της σίτισης και της εξασφάλισης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος