Κομοτηνή: Δωρεάν σπουδές στον τόπο καταγωγής τους

Με το όνειρο της απόκτησης της δικής τους στέγης τις συναντήσαμε λίγο μετά το μεσημέρι να περιμένουν στις στάσεις των αστικών. Δεκάδες κορίτσια, πριν την έναρξη του προγράμματος τούς στο δημόσιο ΔΙΕΚ της Κομοτηνής. Σπουδάστριες αισθητικής σήμερα, καταξιωμένες στο χώρο αύριο. «Αυτό ονειρευόμαστε» δηλώνουν στο ertnews.gr και προσθέτουν ότι το «ταξίδι» ξεκίνησε στην πολύ νεαρή ηλικία με τον προσωπικό τους καλλωπισμό.

Κομοτηνή: Δωρεάν σπουδές στον τόπο καταγωγής τουςΜετά ακολούθησαν πειραματικές περιποιήσεις συγγενών και φίλων κι έγινε η αρχή. «Είναι τέχνη», σημειώνουν και δηλώνουν τυχερές που στο ΔΙΕΚ έχουν το δικό τους εργαστήριο. Εκεί μυούνται στις τεχνικές καλλωπισμού, περιποίησης, φροντίδας και βελτίωσης της εξωτερικής τούς εμφάνισης.

Παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, με ανακούφιση στέκονται στην δωρεάν κατάρτιση που τους παρέχεται πάνω στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει, αλλά και στη δυνατότητα που έχουν να σπουδάζουν κάτι που αγαπούν στον τόπο τους, απαλλαγμένες από μεγάλες μετακινήσεις και το κόστος του ενοικίου. «Με το κόστος διαβίωσης στα ύψη δεν θα μπορούσαμε να πάμε σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ μιας άλλης πόλης», τονίζουν.

Στην ηλικία των δεκαεννέα ετών, μόλις έχουν τελειώσει με το Λύκειο, βλέπουν – οι δεκαοκτώ (18) σπουδάστριες του Α’ Εξαμήνου το χώρο τους να «γυναικοκρατείται». «Και στο τμήμα μας είμαστε μόνο κορίτσια» σημειώνουν και σπεύδουν να προσθέσουν ότι «και τις σπουδές- παραδόσεις απολαμβάνουν και τα εργαστηριακά μαθήματα αδημονούν να ξεκινήσουν».

Όνειρο όλων αποτελεί η απόκτηση δική τους επαγγελματικής στέγης. Σπεύδουν σε αυτό το σημείο να προσθέσουν ότι θα ήταν καλοδεχούμενη η στήριξη τους από την πολιτεία αν στα πρώτα τους βήματα είχαν το απαραίτητο κεφάλαιο για το άνοιγμα του δικού τους χώρου. «Είναι δύσκολο να κάνεις κάτι μόνος χωρίς βοήθεια. Πολλοί νέοι στην ηλικία μας θέλουν από κάπου να πιαστούν», σημειώνουν.

Κι όταν πλησιάζει η ώρα της αναχώρησης σπεύδουν να τονίσουν την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της Σχολής τους. «Όσο πιο οργανωμένα και εκσυγχρονισμένα εργαστήρια με υλικά προς χρήση τόσο καλύτερα» λένε με τη δύναμη της πίστης ότι κάνουν αυτό που αγαπούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος