Κομοτηνή: Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο τέταρτος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων που γίνονται για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους, θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 28 και 29 Ιανουαρίου. Ήδη προηγήθηκε σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη παρόμοια προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Ορεστιάδα το Φεβρουάριο και Αλεξανδρούπολη το Μάρτιο.

«Ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ενημέρωση των πασχόντων και των φροντιστών τους γιατί η γνώση είναι πάρα πολύ σημαντική» δήλωσε η  Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Ζαχαρώδη Διαβήτη. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημείωσε: «Μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που μας συμβαίνει εκείνη τη στιγμή γιατί ο ζαχαρώδης διαβήτης είναι 24ώρες το 24ωρο “μαζί” με τον ασθενή, και θα πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις και μαζί με τον θεράποντα ιατρό μας να έχουμε μια ποιότητα ζωής και να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών».

Στις 28 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στην οδό Μαρασλή 1, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο για το ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 1, και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην οδό Βασιλέως Γεωργίου το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
«Τα σεμινάρια είναι δωρεάν», ανέφερε και σημείωσε ότι «γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια αν.Μ.Θ. και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου τριμήνου και αν δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να συμμετέχουν με selftest ή rapid test όσοι το επιθυμούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος