Κομοτηνή: Δωρεά του Συνδέσμου Γερμανοελληνικής Φιλίας στο Νοσοκομείο και τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ

Υγειονομικά υλικά και υλικά αποκατάστασης, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γερμανοελληνικής Φιλίας FILIA VELBERT από ιδιωτικές προσφορές και γερμανικές εταιρείες, και μετά από διαμεσολάβηση του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τα προσέφερε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και στον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ.

Κομοτηνή: Δωρεά του  Συνδέσμου Γερμανοελληνικής Φιλίας στο Νοσοκομείο και τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ
Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με τη διοικήτρια κ. Γιαμουστάρη και τον γιατρό κ. Κάρρο

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν κιβώτια με ορθοπεδικό εξοπλισμό (πατερίτσες, ειδικοί μετεγχειρητικοί νάρθηκες, επιγονατίδες, ειδικές αντιθρομβωτικές κάλτσες, κολάρα, ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια κ.α.), εκτός από το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής κυρίως στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που το είχε πραγματικά ανάγκη. Όπως τόνισε ο διευθυντής του αντίστοιχου τμήματος, γιατρός κ. Κάρρος, αντίστοιχη δωρεά είχε γίνει στο παρελθόν από ομογενείς των ΗΠΑ.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου. κ. Γιαμουστάρη. ευχαρίστησε από καρδιάς τόσο τους δωρητές, όσο και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που, όπως είπε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Νοσοκομείου  και του προσωπικού του.

Κομοτηνή: Δωρεά του  Συνδέσμου Γερμανοελληνικής Φιλίας στο Νοσοκομείο και τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ
Στον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Λαφτσή και το μέλος του ΔΣ κ. Εξακοϊδου

Αντίστοιχη προσφορά, σε παιχνίδια, παρέδωσε ο βουλευτής Ροδόπης στα παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger(ΔΑΔΑΑ Ροδόπης). Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λαφτσής, ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε δήλωσή του ευχαρίστησε τους χορηγούς κ. Boege, Mueller και τον πρόεδρο του συνδέσμου FILIA VELBERT κ. Muenchow. Ιδιαίτερα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήρια του στον διακεκριμένο ομογενή της Γερμανίας και αντιπρόεδρο του παραπάνω συνδέσμου, Λάζαρο Παπαϊωάννου, ο οποίος δεν ξεχνά την ιδιαίτερή του πατρίδα, την Ήπειρο, αλλά και την άλλη ακριτική Ελλάδα, όπως είναι η Θράκη, την οποία προσπαθεί εξίσου να στηρίξει με τέτοιες πρωτοβουλίες που δημιουργούν γέφυρες συνεργασία και ρεύμα ενός σύγχρονου φιλελληνισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος