Κομοτηνή: Διόρθωση τ.μ. ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Τους δημότες να δηλώσουν διορθωμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών καλεί ο Δήμος Κομοτηνής. Η πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169/18-9-2021τεύχος Α’) δίνει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του χρόνου υποβολής δήλωσης των ορθών στοιχείων για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι – τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση της παρ. 1, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1.1.2020, μέχρι την ημερομηνία εκκαθάρισης της δήλωσης, με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.
Ο Δήμος Κομοτηνής θα επεξεργαστεί τις υποβληθείσες δηλώσεις και θα εκκαθαρίσει όλες τις σχετικές υποθέσεις εγγράφοντας στα Μητρώα τα ορθά τετραγωνικά μέτρα, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Οι οφειλές που θα προκύψουν θα καταβληθούν από τους υπόχρεους σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο τα 10 ευρώ, πλην της τελευταίας, για τα φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα, χωρίς να θίγονται προγενέστερες καταβολές ή βεβαιώσεις μικρότερες των παραπάνω ποσών.
Επομένως, τα οικονομικά οφέλη σε όσους δηλώσουν τα διορθωμένα τετραγωνικά είναι σημαντικά καθώς τα πρόστιμα είναι μικρά, ξεκινούν από τον Ιανουάριο του 2020 και γίνεται 24μηνη ρύθμιση.

Info
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση διόρθωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/
Όλα τα στοιχεία του αιτούντος αντλούνται από το Ε9 το οποίο οφείλει να έχει διορθώσει πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το Τμήμα Προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθημερινά τις ώρες 09:00-14:00 στο τηλέφωνο 2531352455.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος