Κομοτηνή: Δίνουν ραντεβού την άνοιξη

Μια μετά την άλλη, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις, που ενημερώνουν με επιγραφές-αναρτήσεις -σημειώματα στις βιτρίνες τους ότι «δίνουν ραντεβού την άνοιξη». Το ενεργειακό κόστος από τη μια και η μικρή προσέλευση του κοινού από την άλλη αναγκάζει πολλά καταστήματα στο χώρο της αναψυχής και της εστίασης να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

«Σηκώνουμε προσωρινά χειρόφρενο», δηλώνουν στο ertnews.gr και στέκονται στην μειωμένη κίνηση, στην περιορισμένη κατανάλωση, αλλά και στην αύξηση του κόστους λειτουργίας.
«Ο λογαριασμός ρεύματος από τη μια, το κόστος της θέρμανσης από την άλλη, συν οι απλήρωτες υποχρεώσεις που μας συνοδεύουν, η απόφαση ήταν μονόδρομος», σημειώνουν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων. Παράλληλα, εξηγούν, ότι λόγω της πληθώρας των καταστημάτων καφέ, αναγκαστικά όλες οι επιχειρήσεις του είδους “μοιράζονται” το ίδιο κοινό με αποτέλεσμα και ο τζίρος που σημειώνεται να είναι περιορισμένος σε αρκετές δε περιπτώσεις «χωρίς να καταφέρνει πάντα να καλύπτει το κόστος της λειτουργίας», όπως ισχυρίζονται.
Κοντά στους λογαριασμούς και οι ανατιμήσεις των προϊόντων δυσκόλεψαν περισσότερο την προσπάθειά τους εξηγούν. Ομοίως και οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών τους «πολλοί πια παίρνουν τον καφέ τους ή το κρύο σάντουιτς έτοιμο από το σπίτι» σημειώνουν προσθέτοντας ότι πολλούς πελάτες τους τους βλέπουν τις πρώτες μέρες της καταβολής του μισθού τους «ύστερα », όπως χαρακτηριστικά παρατηρούν, «χάνονται».
Όσον αφορά στους ίδιους τους εργαζόμενους; Το ταμείο ανεργίας ή η αναζήτηση δουλειάς κάπου αλλού είναι οι επιλογές τους. Πολλοί από αυτούς έχουν την προτεραία εμπειρία από τη δίχρονη αναγκαστική ανάπαυλα της πανδημίας. Κάποιοι άλλοι, ειδοποιημένοι πιο μπροστά, φρόντισαν να βρουν το νέο επαγγελματικό τους λημέρι. Μέχρι; «Μέχρι την άνοιξη» και την επιστροφή στα ίδια μέρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος