Κομοτηνή: Δημότες, επαγγελματίες και σύλλογοι “υιοθετούν” παρτέρια, δένδρα και φυτά

Κάλεσμα – πρόσκληση «υιοθεσίας» ενός παρτεριού ή ενός δένδρου απευθύνει το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής. «Όταν βλέπουν ένα δένδρο να «διψάει» έξω από την πόρτα τους, ας του ρίξουν λίγο νερό» είπε η κα Ελισάβετ Λασπά, γεωπόνος – προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου και σημείωσε: «Δεν προλαβαίνουμε όλα να τα δούμε, πόσο μάλλον όταν τα δίκτυα είναι παλιά και δεν λείπουν τα τεχνικά προβλήματα».

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (30-9-2021) προέτρεψε τους δημότες, όπως μπορούν, να φροντίζουν τα δένδρα, τα λουλούδια και τα φυτά που είναι μπροστά στο σπίτι ή στην επιχείρησή τους. «Ήδη κάποιοι Σύλλογοι έχουν ζητήσει να υιοθετήσουν ένα παρτέρι, το έσκαψαν, φύτευσαν τα λουλούδια, το πότισαν. Το έχει κάνει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής» ανέφερε.
Όπως εξήγησε η προϊσταμένη υπάρχουν μόνο πέντε κηπουροί και ένας οδηγός ο οποίος συνταξιοδοτείται και τα προβλήματα του Τμήματος αυξάνονται κι άλλο. «Έχουμε μεγάλο όγκο εργασιών και λιγοστά άτομα να ανταπεξέλθουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως παραδέχτηκε η κα Λασπά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα. «Οι Δημότες πολλές φορές θέλουν να ασχοληθούμε και με εκείνα τα οποία δεν ανήκουν σε δημοτικές εκτάσεις. Δεν είναι αρμοδιότητά μας να επέμβουμε σε ιδιωτικούς χώρους ή σε χώρους άλλων υπηρεσιών. Οι ιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να τα φροντίσουν: έλεγχος στα πάρκα, στις πλατείες, στα σχολεία ό,τι είναι δημοτικός χώρος σε πόλη και οικισμούς, ό,τι προλαβαίνουμε με πολλές καθυστερήσεις στη διεκπαιρεώση των αιτημάτων των πολιτών» είπε για να προσθέσει ότι: « Έχει δίκαιο που διαμαρτύρεται ο κόσμος απλά εμείς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε με πέντε άτομα, πέντε άτομα θα ήταν αρκετά μόνο για το πάρκο και την πλατεία».
Τέλος γνωστοποίησε ότι ενώ ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής προβλέπει 13 κηπουρούς και 10 εργάτες του Δήμου στην υπηρεσία εργάζονται πέντε κηπουροί. Όσον αφορά στον προγραμματισμό με την πτώση των φύλλων θα ξεκινήσουν οι κλαδεύσεις, θα φυτευτούν τα χρυσάνθεμα, θα συντηρηθούν τα αρδευτικά δίκτυα, θα γίνουν εκριζώσεις παλιών κομμένων δένδρων που ενοχλούν στα πεζοδρόμια και θα προσπαθήσουμε να φυτεύσουμε σταδιακά νέα δένδρα κ.α. Και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο έτος.
Info
Γραμμή του Δημότη για αιτήματα:15424
Ή στο τηλέφωνο του Τμήματος Πρασίνου 2531 – 22810

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος