Κομοτηνή: Δηλώσεις επισήμων για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821

Διακόσια ένα (201) χρόνια μετά και τα μηνύματα του αγώνα του 1821, για ελευθερία κι ανεξαρτησία της Πατρίδας, επίκαιρα όσο ποτέ, λόγω και της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Διαχρονικός και ο σεβασμός στους ήρωες της Επανάστασης, που θυσίασαν ζωές, περιουσίες κι αγαπημένους για την Ελευθερία της Πατρίδας και την απελευθέρωση του Γένους, κάτι που επεσήμαναν στα μηνύματα τους οι επίσημοι στους σημερινούς λαμπρούς εορτασμούς στην Κομοτηνή.

Δύο αιώνες μετά οι θυσίες των αγωνιστών εξακολουθούν να εμπνέουν τους Έλληνες –όπως φάνηκε από τη σημερινή κοσμοσυρροή στην παρέλαση- για νέους αγώνες, κατακτήσεις, αλλά και περιφρούρηση των ήδη κατακτημένων σε καιρούς μάλιστα δύσκολους.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και τα μηνύματα των επισήμων.

Ειδικότερα:
Κομοτηνή: Δηλώσεις επισήμων για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων τόνισε:
«Μόνο όταν χάσεις κάτι, τότε καταλαβαίνεις την αξία του. Και σήμερα (25η Μαρτίου 2022) είδαμε την αξία, τι θα πει κανείς να παρελαύνει, να είναι στην εκκλησία και να δοξάζει το Θεό. Δοξάζω το Θεό και λέω εκ μέρους όλων μας ένα μεγάλο: «Δόξασι ο Θεός γι αυτή τη λαμπρά ημέρα, για τη Δοξολογία και τη θεία λειτουργία στην Κυρία Θεοτόκο, αλλά και για την εθνική υπερηφάνεια την οποία αισθανθήκαμε από την παρέλαση των νέων, τόσο των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων, όσο και των στρατευσίμων μας. Ο Θεός να έχει καλά όλους μας. Να μην ξεχνάμε τις παραδόσεις μας, αυτά που παραλάβαμε ότι πρέπει να τα συνεχίσουμε και να τα επαυξήσουμε. Και η Κυρία Θεοτόκος Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι εκείνη η οποία θα ευλογεί τη ζωή όλων. Χρόνια πολλά να είμαστε ελεύθεροι, ψυχή τε και σώματι. »

Ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης αν.Μ.Θ.:
Κομοτηνή: Δηλώσεις επισήμων για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε η σημερινή διπλή εορτή της επετείου της ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έχει διπλό μήνυμα. Από τη μια, το μήνυμα της ενότητας του έθνους μας απέναντι στις προκλήσεις των καιρών και απέναντι σε οποιαδήποτε επιβολή. Κι από την άλλη το μήνυμα της ελπίδας, ότι: από την πολυεπίπεδη κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί. Φέρνοντας στο νού μας και τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της πατρίδας μας. Εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά με δύναμη αισιοδοξία και προκοπή.» ¨

Ο Αντιπεριφερειαρχής Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης:
«Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας και στην Ορθοδοξία. Χωρίς την 25η Μαρτίου δεν θα υπήρχε η Ελλάδα. Τιμούμε και δοξάζουμε τους Έλληνες ήρωες οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους. Αισθανόμαστε δέος για τους αγώνες που έδωσαν ενωμένοι για να μπορούμε να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Υπερασπίστηκαν αρετές και αξίες όπως : Η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η ευημερία. Αρετές οι οποίες σήμερα δεν είναι αυτονόητες για αυτό οφείλουμε όλοι μας να τις περιφρουρούμε. Είναι ιστορική ευθύνη και χρέος για τις νεότερες γενιές . Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης:
«Τιμούμε σήμερα την Εθνική μας Επέτειο, την 25η Μαρτίου του 1821. Τη μνήμη των 201 ετών από την Επανάσταση και την συγκρότηση μας σαν κράτος. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους αγωνιστές και διδάσκουμε με υπερηφάνεια στα παιδιά μας τα ιδανικά τα οποία μας έχουν κληρονομήσει. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος