Κομοτηνή: To “Διάζωμα” πηγαίνει Μέγαρο προβάλλοντας την Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης

"Στόχος μας τώρα να διερευνήσουμε πώς θα πλαισιώσουν αυτό το πρόγραμμα οι επιχειρηματίες της περιοχής , πώς θα οργανώσουν αυτόν το λεγόμενο συνεργατισμό" τόνισε ο Πρόεδρος του «Διζώματος» μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγουν ένα νέο κύκλο ομιλιών για το έτος 2018, με τίτλο: «Λεωφόροι Ανάπτυξης & Πολιτισμού». Κατά τη διάρκεια των φετινών τριών διαλέξεων κορυφαίοι αρχαιολόγοι θα παρουσιάσουν το πανόραμα των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος τριών μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας: της Εγνατίας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και της Νέας Οδού. Οι κ.κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Ροζίνα Κολώνια, τέως Έφορος Αρχαιοτήτων θα φωτίσουν τα μνημεία όλων των περιόδων που περιβάλλουν τους αυτοκινητοδρόμους, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς χρόνους.

Κομοτηνή: To “Διάζωμα” πηγαίνει Μέγαρο προβάλλοντας την Περιφέρεια Αν.Μ.ΘράκηςΣτόχος του φετινού κύκλου ομιλιών είναι να τονιστεί η συμβολή των αυτοκινητοδρόμων στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αλλά και η σύνδεση των μνημείων με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η πρώτη διάλεξη του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ομιλητής θα είναι ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων. Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει ένα μουσικό οδοιπορικό στην ανθρωπογεωγραφία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με οδηγό τον κ. Θανάση Γκαϊφύλλια και την παρέα του.

«Είναι συνέχεια της γενικής συνέλευσης που έκανε το «Διάζωμα» στην Κομοτηνή. Το «Διάζωμα» πια θα έχει μια διαρκή παρουσία με πολλούς τρόπους και πρέπει να κερδίσουμε όλη τη χώρα όχι μόνο τους πολίτες της περιοχής. Είναι ένα ωραίο “όχημα” γι αυτό είναι, ίσως, το σημαντικότερο και πιο πρόσφορο μέσο που έχουμε για τέτοιου είδους γεγονότα, το Μέγαρο Μουσικής, που θα μας φιλοξενήσει. Θα φιλοξενήσει τον σπουδαίο πολίτη πια της Θράκης, άσχετα αν η καταγωγή του είναι από την Πάρο, τον κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλο.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος σημειώνοντας πως «από εδώ και πέρα η παρουσία μας θα είναι διαρκής.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Διαζώματος» πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αν. Μ. Θράκης, τον κ. Χρήστο Μέτιο  θα αρχίσει η δυναμική υλοποίηση του προγράμματος Via Egnatia. “Αυτό το ονειρικό πρόγραμμα που υπόσχεται πολλά για την ανάπτυξη της περιοχής κι αγκαλιάζει όλη την Περιφέρεια.” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πρώτο βήμα αυτής της συνεργασίας θα είναι η ενεργοποίηση της επιχειρηματικότητας που ο κος Σταύρος Μπένος χαρακτηρίζει ως πολύ κρίσιμο βήμα. «Αυτό δουλεύουμε, έχουμε ήδη αποκτήσει μεγάλη εμπειρία γιατί συνεργαζόμαστε με άλλες περιφέρειες. Στόχος μας τώρα να διερευνήσουμε πώς θα πλαισιώσουν αυτό το πρόγραμμα οι επιχειρηματίες της περιοχής , πώς θα οργανώσουν αυτόν το λεγόμενο συνεργατισμό» τόνισε ο Πρόεδρος του «Διζώματος» κάνοντας λόγο για μια συστάδα επιχειρήσεων, αρίστων και προθύμων που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια στα πρώτα της βήματα, προκειμένου να συγκροτηθεί σιγά –σιγά.
Φώτο: Σταύρος Μπένος –φώτο αρχείο ΕΡΤ Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος