Κομοτηνή: Διαμαρτυρία Συλλόγων Κυπρίων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Οι Σύλλογοι Κυπρίων φοιτητών και μονίμων κατοίκων Ξάνθης και Κομοτηνής, διαμαρτυρόμενοι για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε στις 15/11/1983 από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις που φέτος θα είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων προστασίας κατά του covid 19.

Κομοτηνή: Διαμαρτυρία Συλλόγων Κυπρίων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτουςΣτις 15/11/2021- Δευτέρα στις 11:30 π.μ θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από τη Παλιά Νομική, προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, στο οποίο θα επιδοθούν τα σχετικά ψηφίσματα διαμαρτυρίας.

“Καλούμε τον λαό της Θράκης να συμπαρασταθεί στην πορεία καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που έχουν έδρα την γειτονική Κομοτηνή να συμμετέχουν στις πορείες διαμαρτυρίας μας. Σας καλούμε να ενώσετε όλοι τη φωνή σας με τη δική μας φωνή διαμαρτυρίας συμμετέχοντας στην πορεία προς του τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.” δηλώνουν οι διοργανωτές: Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής, Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης, Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και Σύλλογος Κυπρίων Ροδόπης.

Ε. Χατζηγεωργίου: 38 χρόνια μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Στο πέρασμα των 38 χρόνων από το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 1983, και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους αναφέρεται η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, η κα Ελένη Χατζηγεωργίου.

«Όσο και να ασχημονούν κατά της ελληνικότητας του νησιού μας, η γη δεν τους υπακούει και γεννάει μέσα από τα σπλάχνα της συνεχώς μαρτυρίες της ελληνικότητας της» αναφέρει η δραστήρια πρόεδρος. Προσθέτοντας ότι «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση που δεν είναι τίποτα άλλο από τη λευτεριά και την επανένωση του νησιού χωρίς ξένες εγγυήσεις και διαχωρισμό του λαού του».

Φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις και πορείες, θα γίνει μόνο η πορεία στην Κομοτηνή, στο Τουρκικό Προξενείο όπου θα δοθούν τα ψηφίσματα.
Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση:Το ψευδοκράτος τους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος