Κομοτηνή: Διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στο Lock down

Διαμαρτυρία ενάντια στα Lock Down και τους περιορισμούς, που έχουν επιβληθεί για υγειονομικούς λόγους πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ομάδα πολιτών. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο κος Παναγιώτης Καρακολίδης μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών τα lock down δεν είναι αναγκαίο κακό.

Κομοτηνή: Διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στο Lock down
Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση

“Δεν θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο κακό. Υπάρχουν διαφωνίες και στην επιστημονική κοινότητα για τα lock down και τους αυστηρούς περιορισμούς. Πιστεύουμε ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίαις μιας εξουσίας που θέλει να μας κρατάει σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχουν περάσει «φοβερά πράγματα » όπως είπε αναφέροντας ως παράδειγμα το ΚΥΤ της Ορεστιάδας, το Νομοσχέδιο για την Παιδεία κ.α. « Δεν αρνούμαστε ότι είναι ένας κολλητικός ιός, αλλά με προφυλάξεις η κοινωνία θα πρέπει να ανοίξει”, ανέφερε ο κος Καρακολίδης.

Όπως σημείωσε ο εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η «θεραπεία που εφαρμόζεται είναι χειρότερη από την αρρώστια. Χημειοθεραπεία για έναν καρκινοπαθή που τον στέλνει κατευθείαν στον τάφο αυτό είναι». Σύμφωνα με τον ίδιο: “Είναι μια πολύ κολλητική ίωση που απαιτεί την εφαρμογή μέτρων προστασίας, αλλά η κοινωνία να μην κλείνει. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι «τάφος»» είπε ο κος Καρακολίδης σημειώνοντας ότι «οι επιπτώσεις αυτές θα φανούν σιγά –σιγά ψυχολογικές επιπτώσεις, επιπτώσεις στην Εκπαίδευση κ.α.”.

Κομοτηνή: Διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στο Lock down
Ο κος Παναγιώτης Καρακολίδης μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής

“Θεωρούμε ότι είναι παγκόσμια επαναρρύθμιση όλης της κοινωνίας από τον τρόπο που λειτουργεί, που εκπαιδεύεται, που συγχρωτίζεται, που κάνει σχέσεις» υποστήριξε ο κος Καρακολίδης σημειώνοντας ότι αυτό που επιδιώκουν με τη διαμαρτυρία αυτή είναι να βγουν τα μέτρα προστασίας αντισυνταγματικά και να ανοίξει η κοινωνία, να επιστρέψει στην προηγούμενη λειτουργία της. «Να ανοίξει η κοινωνία, να ανοίξει αυτό που ξέραμε από την αρχή, η εστίαση, τα μαγαζιά και οι άνθρωποι να βγουν έξω χωρίς να φοβούνται. Δεν μπορείς να προφυλαχτείς από ένα άερομεταφερόμενο ιό. Μπορούμε όμως να χτίσουμε Σύστημα Υγείας, αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα κι εμείς ατομικά να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερα για το ανοσοποιητικό μας και τις ευπαθείς ομάδες συνολικά να τις προστατέψουμε . Αλλά το κλείσιμο δεν είναι λύση”.

Φώτο: Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση πολιτών-Παναγιώτης Καρακολίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος