Κομοτηνή: Διαχρονικά παρών ο εκφοβισμός στην κοινωνία

«Ο εκφοβισμός δεν απαντάται μόνο στο σχολικό περιβάλλον» υποστηρίζει η ψυχολόγος κα Μαγδαληνή Ευφραιμίδου και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνει ότι «απαντάται δυστυχώς και μέσα στα σχολεία και γενικότερα σε διάφορους άλλους τομείς της ζωής μας». Εργαζόμενη στο δημόσιο σχολείο ως ψυχολόγος υποστηρίζει πως «θέλει πολύ ψυχραιμία, υπομονή» για να αντιμετωπιστούν αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Κομοτηνή: Διαχρονικά παρών ο εκφοβισμός στην κοινωνίαΜ. Ευφραιμίδου: “Οι γονείς θα πρέπει να έχουν επικοινωνία με τα παιδιά τους”
Μιλώντας για την στάση των εκπαιδευτικών έναντι αυτών των περιστατικών, όταν «φιλοξενούνται» στο σχολικό περιβάλλον παρατηρεί: « Βλέπω πως ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι πιο δεκτικοί στο να δεχτούν καθοδήγηση, ώστε να βρουν λύσεις. Έρχονται σε εμάς». Όσον αφορά στους γονείς πιστεύει όπως λέει ότι: «οι γονείς θα πρέπει να έχουν επικοινωνία με τα παιδιά τους, να τους εξηγούν πώς δεν πρέπει να αφήνουν τους άλλους να τους πληγώνουν και να μην επιτρέπουν καμιάς μορφής κακοποίηση, σωματική, λεκτική, ψυχολογική».

Κομοτηνή: Διαχρονικά παρών ο εκφοβισμός στην κοινωνίαΝ.Λιβεριάδου: “Την ιδιαιτερότητα πάντα ο κόσμος τη σχολίαζε”
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής η κα Νατάσα Λιβεριάδου, εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παρατηρεί με προβληματισμό όπως λέει «Ο εκφοβισμός να είναι διαχρονικά παρόν στην κοινωνία» μάλιστα κοιτώντας το σήμερα σημειώνει πως τώρα κυριαρχούν «φαινόμενα ρατσισμού». Σύμφωνα με την κα Λιβεριάδου «Την ιδιαιτερότητα πάντα ο κόσμος την (σχολίαζε)…το ξέρω και μέσα από την ενασχόληση μου με τα ΑμεΑ. Πάμε, όμως, προς το καλύτερο. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν και πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν προβλήματα στη ζωή τους, λόγω της βίας και του εκφοβισμού με αποτέλεσμα να έχουν στη συνέχεια πάρα πολλά προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους. Κι αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από τη γνώση και την εκπαίδευση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος