Κομοτηνή – Δ. Ρώτας: Το κόστος των μετακινήσεων “γονατίζει” τις οικογένειες των στρατιωτικών

Τη χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που να καλύπτουν το σημερινό δυσβάστακτο κόστος των μετακινήσεων ζήτησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, κος Δημήτρης Ρώτας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (8-6-2022).

Όπως είπε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι σε ισχύ από το 1993, εφαρμόζεται σε όλο το Δημόσιο Τομέα πλην των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. «Παρά το γεγονός ότι έχουμε αναδείξει το θέμα ζητώντας την αναπροσαρμογή του δυστυχώς δεν έχει συμβεί πράγμα το οποίο μας λυπεί ιδιαίτερα » είπε ο κος Ρώτας.
Στάθηκε και στο κόστος των μεταθέσεων τονίζοντας ότι τα έξοδα μετάθεσης, για τα «φύλλα πορείας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν επαρκούν με αποτέλεσμα λόγω και του υψηλού κόστους διαβίωσης και οι οικογένειες των στρατιωτικών να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. «Τα πραγματικά έξοδα μετάθεσης ποτέ δεν καλύπτονται» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και για το κόστος κάλυψης των μετακινήσεων στα περίπολα πυρασφάλειας, καθώς δεν υπάρχει σχετική ουσιαστική, επαρκής πρόβλεψη.

«Πρέπει επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία να δει τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων Στρατιωτικών και να δώσει λύσεις» είπε ο κος Ρώτας σημειώνοντας «δεν ζητούμε χάρες, ζητούμε ισονομία και δικαιοσύνη» τονίζοντας ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εκτελεί το καθήκον του με τον καλύτερο τρόπο. “Είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία και δίπλα στον συνάνθρωπο γι αυτό και έχουμε την υψηλότερη αποδοχή από όλους τους φορείς του Ελληνικού Κράτους” είπε αναφέροντας χαρακτηριστικά, “δεν ζητάμε τίποτα, ζητάμε μόνο να μας δικαιώσουν και να εφαρμοστούν και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτά τα οποία έχουν εφαρμοστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έχει αναδείξει και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος