Κομοτηνή-Δ.Π.Θ.: Πιλοτική διδασκαλία Θρακιώτικων Ιδιωμάτων

Ξεκινάει η τρίτη και τελευταία εβδομάδα της πιλοτικής διδασκαλίας των θρακιώτικων ιδιωμάτων. Έτσι, την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 4.00-6.30, εισηγητής θα είναι ο Σουφλιώτης μουσικολόγος, μαέστρος, εκπαιδευτικός και φυσικός ομιλητής της γλωσσικής ποικιλίας του Σουφλίου, Δημοσθένης Αρχοντούλης. “Μαζί θα αξιοποιήσουμε τη μουσική και τον στίχο στη γλωσσική διδασκαλία” αναφέρει η γλωσσολόγος, Κοσμήτωρ στη Σχολή κα Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή.

Κομοτηνή-Δ.Π.Θ.: Πιλοτική διδασκαλία Θρακιώτικων ΙδιωμάτωνΠαρέμβαση θα κάνει η Σουφλιώτισσα φιλόλογος Χρυσούλα Μαμούγκα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, συγγραφέας του βιβλίου ‘Θρακιώτκα Μαϊρέματα’, η οποία θα μιλήσει για το ειδικό λεξιλόγιο της μαγειρικής.

“Στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουμε πλήρη ανάπτυξη της διδασκαλίας της γλώσσας και του πολιτισμού του Σουφλίου, ιδιαίτερη αναφορά στο μετάξι, αλλά και σε ανθρώπους του πολιτισμού του Σουφλίου” ανέφερε η κα Καμπάκη. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα υπάρξει και αντίστοιχη έρευνα και διδασκαλία για την Ξυλαγανή.
Φώτο: Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος