Κομοτηνή-Δ.Π.Θ.: Ο Θοδωρής Μουσίκας θα διδάξει Σουφλιώτικα

Ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα της πιλοτικής διδασκαλίας των θρακιώτικων ιδιωμάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 4.00-6.30, κύριος εισηγητής θα είναι ο Σουφλιώτης φιλόλογος Θοδωρής Μουσίκας, φυσικός ομιλητής της γλωσσικής ποικιλίας του Σουφλίου και συγγραφέας πολλών κειμένων στα σουφλιώτικα.

Κομοτηνή-Δ.Π.Θ.: Ο Θοδωρής Μουσίκας θα διδάξει Σουφλιώτικα“Θα μας κάνει μια σύντομη παρουσίαση της γραμματικής και θα μας δείξει διαφορετικές χρήσεις της διαλέκτου” δηλώνει η υπεύθυνη της διδασκαλίας και εμπνεύστρια της ιδέας Κοσμήτωρ Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή. Παρέμβαση θα κάνει και ο Γιάννης Αλεξούδης, από την ομάδα των εκπαιδευτών που θα αναλάβει δράση του χρόνου. “Προς το παρόν θα μας μιλήσει για την εμπειρία του με τη χρήση του ιδιώματος στην τάξη” σημειώνει η κα Καμπάκη.

Η πιλοτική εφαρμογή κλείνει την Τετάρτη 21 Απριλίου με τον Δημοσθένη Αρχοντούλη, που θα διδάξει γλώσσα μέσα από μουσική και τραγούδια, καθώς και με την παρέμβαση από την Χρυσούλα Μαμούγκα για τη σουφλιώτικη μαγειρική.

“Στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουμε πλήρη ανάπτυξη της διδασκαλίας της γλώσσας και του πολιτισμού του Σουφλίου, ιδιαίτερη αναφορά στο μετάξι, αλλά και σε ανθρώπους του πολιτισμού του Σουφλίου” αποκαλύπτει και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής μοιράζεται το επόμενο βήμα: “Θα έχουμε αντίστοιχη έρευνα και διδασκαλία για την Ξυλαγανή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος