Κομοτηνή – Δ.Π.Θ.: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών – μετακινήσεων για τους φοιτητές

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών/μετακινήσεων (https://transfer.it.minedu.gov.gr/.) Συνολικά υποβλήθηκαν 5.228 αιτήσεις (από 7.203 πέρσι) βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Από το ΔΠΘ 688 φοιτητές και φοιτήτριες είχαν υποβάλει αίτημα μετεγγραφών- μετακινήσεων σε κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας, ενώ 116 είχαν δηλώσει πως επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΔΠΘ με μετεγγραφή από άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας για τις Σχολές και τα Τμήματα της Θράκης.

«Η αναλογία είναι ίδια με άλλες χρονιές» ανέφερε η αντιπρύτανης του ΔΠΘ Ζωή Γαβριηλίδου. «Πλήγμα» για την τοπική οικονομία χαρακτήρισε τη φυγή των φοιτητών ο πρόεδρος των ζυθεστιατόρων, Ανέστης Βαφειάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

47 από τις 69 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, 69 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης από τους οποίους μετεγγράφονται οι 47. Συνολικά μετεγγράφονται: 3.786 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των οποίων 3.705 ανήκουν στη γενική κατηγορία, 47 είναι Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης και 34 φοιτητές κυπριακής καταγωγής. 289 φοιτητές των ειδικών κατηγοριών των περ. α΄ ,β΄ και γ΄ του άρθρου 78 του ν.4692/2020. 433 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές. Μετακινούνται σε Τμήματα του ίδιου Επιστημονικού πεδίου: 86 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια). 27 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές.

Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή Μετεγγραφών 2021 με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από σχετικό σύνδεσμο.
Ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και για διάστημα 30 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 80 του ν. 4692/2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος