Κομοτηνή-Δ.Μηχαϊλίδης:Η αυτάρκεια βγάζει από τη μέση τους μεσάζοντες

«Δεν καλλιεργούμε σιτάρια και καλαμπόκια, καλλιεργούμε επιδοτήσεις και ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι καλλιεργούμε ό,τι έχει μεγαλύτερη επιδότηση και όχι ό,τι χρειάζεται το κράτος μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο συγγραφέας Δημήτρης Μηχαϊλίδης.

«Η Ελλάδα μετά το 2ο ΠΠ με τα σχέδια Μάρσαλ και την εξυγίανση κατέστη αυτάρκης. Στη συνέχεια, όμως, οι έμποροι και οι μεσάζοντες είδαν ότι με τη αυτάρκεια δεν βγάζουν πολλά λεφτά ενώ με την μεσολάβηση πολλών σταδίων τα οφέλη που προκύπτουν για τους ίδιους είναι πολλά, όπως το καπιταλιστικό σύστημα τους το επιτρέπει» είπε ο κος Μηχαϊλίδης και τόνισε εκ νέου «Η αυτάρκεια βγάζει από τη μέση τους μεσάζοντες».
Αναφερόμενος στα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν, αφού σημείωσε ότι για το Υπουργείο είναι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ το αληθινό κίνητρο για την καλλιέργεια μαλακού σιταριού και καλαμποκιού θα ήταν η οργάνωση της τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας, τόνισε πως σε τοπικό επίπεδο καλύπτεται η ζήτηση, όπως και οι ανάγκες. «Όλα αυτά συμβαίνουν μόνο όταν ο αγρότης είναι σεβαστός. Σήμερα οι αγρότες υφίστανται κοινωνικό μπούλινγκ. Κανείς δεν θέλει να είναι αγρότης, δηλαδή να έχει διαθεσιμότητα 24ώρες το 24ωρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος