Κομοτηνή- Δ. Διονυσίου: Η ζωή είναι εδώ και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε

Τα δικά του σταθερά βήματα στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού κάνει ο Διαμαντής Διονυσίου, ο μικρότερος γιος του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου. Γεννημένος το 1977 τα τελευταία 17 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά κι αυτός με το τραγούδι, όπως και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Στέλιος και ο Άγγελος. «Τραγουδούσα κρυφά, έκανα μαθήματα φωνητικής και στο πρώτο μαγαζί που έπιασα δουλειά ήρθαν να με ακούσουν» δήλωσε ο κος Διονυσίου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-5-2021) για το καινούργιο του τραγούδι που έχει τίτλο «Μέχρι το πρωί».

Κομοτηνή- Δ. Διονυσίου: Η ζωή είναι εδώ και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμεΈνα ταξίδι από κοινού με τα αδέρφια του στην Αμερική του άνοιξε επαγγελματικά το δρόμο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί παρέμεινε εννέα συν κάτι χρόνια και στην Ελλάδα τώρα κι εκείνος, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, προσπαθεί να βρει ξανά τα μουσικά του “πατήματα”. «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας. Ξεχάσαμε εμφανίσεις, συναυλίες και δουλειές, πραγματικά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό που κύλησε συντροφιά με την οικογένεια» μας είπε.

Ένα «ολόφρεσκο» τραγούδι σε ρυθμό latin rumba, που του έγραψε η Γιούλη Ηλιοπούλου και μελοποίησε ο καταξιωμένος Άγγελος Καλαβρυτινός μας υπενθυμίζει πως η άνοιξη είναι εδώ και τα ωραία ανοίγονται μπροστά μας. «Πράγματι η ζωή είναι εδώ και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε» μας είπε ο Διαμαντής Διονυσίου.

«Πώς είναι να φέρετε ένα όνομα «βαρύ σαν ιστορία»;» τον ρωτήσαμε για να τον ακούσουμε να απαντά: «Λένε κάποιοι «ωραία τραγουδά, αλλά όχι σαν τον πατέρα του» κι αυτό είναι αλήθεια, Στράτος Διονυσίου ήταν μόνο ένας. Εγώ είμαι γιος του, αλλά είμαι κάτι άλλο». Όπως συμβαίνει με όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, παρατηρήσαμε για να συμφωνήσει μαζί μας. 31 χρόνια μετά το θάνατο του αείμνηστου ερμηνευτή και ο Διαμαντής Διονυσίου συνεχίζει να τραγουδά συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση μην αποκλείοντας να κάνει και κάποια εμφάνιση στη Θράκη εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Συνέντευξη -κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος