Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης

Την άποψη ότι η Κυβέρνηση “έχει στα χέρια της” μέτρα στήριξης των πολιτών και των επαγγελματιών, που θα μπορούσαν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να στηρίξουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, αλλά δεν τα επιλέγει κατέθεσε ο Δημήτρης Χαρίτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής υποστήριξε ότι «Θα μπορούσε και πρέπει η Δημόσια ακόμη επιχείρηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη μείωση της χονδρεμπορικής τιμής πώλησης του Ηλεκτρικού Ρεύματος» προσθέτοντας πως «η χώρα μας έχει την πιο ακριβή χονδρεμπορική πολιτική σε όλη την Ευρώπη».

Όπως είπε ο κος Χαρίτου αυτή η επιλογή θα συμπαρέσυρε και όλους τους ιδιώτες παρόχους.
«Υπάρχει ανάγκη να κατέβουν στα όρια που είναι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη οι συντελεστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα» είπε ο κος Χαρίτου σταχυολογώντας κάποιες από τις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν. Παράλληλα, σημείωσε ότι «μπορεί να κατέβει, να μειωθεί κατά 93% ό,τι έχει σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης για να φτάσει στα κατώτατα όρια της Ευρώπης».

Με αφορμή προβλήματα που του γνωστοποιούν επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής σημείωσε ότι τα νοικοκυριά συσσωρεύουν χρέη το ίδιο και η ΜΜΕ. Υποστήριξε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση των χρεών που έχουν προκληθεί κατά το διάστημα των δύο χρόνων της πανδημίας. «Να μειωθεί ένα μέρος τους γιατί δεν μπορούν να αποπληρωθούν» είπε.

Αναφερόμενος τέλος στους μικροκαλλιεργητές προέβλεψε ότι λόγω της ακρίβειας θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. «Έχει τριπλασιαστεί η τιμή των λιπασμάτων, έχει διπλασιαστεί η τιμή των αγροτικών εφοδίων, έχει ανέβει το κόστος του αγροτικού ρεύματος» είπε ο κος Χαρίτου κατηγορώντας την Κυβέρνηση πως «παραμένει απαθής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος