Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Αναγκαίο για τη Ροδόπη το Φράγμα του Κομψάτου

«Είναι το λιγότερο άκομψο αυτή τη χρονική στιγμή να είναι ο κόσμος στις αγροτικές εργασίες και να θέλει να κάνει σύσκεψη και να συζητήσει τα πραγματικά ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου για τη χθεσινή σύσκεψη στην Κομοτηνή για τη νέα ΚΑΠ υπό την προεδρεία του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού. Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα με τη σειρά του: «Αν όντως υπήρξε αποτέλεσμα;» και απαντώντας ο ίδιος σημείωσε πως δεν ήταν παρά «μια επικοινωνιακού χαρακτήρα εκδήλωση» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενδιαφέρον για την εικόνα και όχι σοβαρή συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα».

Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Αναγκαίο για τη Ροδόπη το Φράγμα του Κομψάτου:Ο κος Χαρίτου τόνισε ότι: «είναι τόσο πιεστικά τα προβλήματα των αγροτών που υπάρχει ανάγκη να σκύψουν όλοι πάνω σε αυτά, καθώς χρονίζουν μια που ο προκάτοχός του νυν Υπουργού, ο κος Βορίδης, καθώς ο κος Λιβανός έχει μόλις έξι μήνες στο Υπουργείο, δεν αξιοποίησε τις μελέτες που βρήκε έτοιμες από την προηγούμενη Κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Ροδοπίτη πολιτικό είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση καθυστερεί την κατάθεση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου που πρέπει να υποβάλει η χώρα μας μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τους πόρους. «Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο είναι κρίσιμος παράγοντας και είναι ακόμη αμφίβολο αν και πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Προγράμματος Εθνικής Ανάπτυξης».

Σημείωσε πως για βασικά έργα υποδομής αρδευτικά έχουν συμπεριληφθεί μόνο 200 εκ. για όλη τη χώρα στο Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Εξέφρασε τη λύπη του για το θέμα της διαχείρισης του έργου του Φράγματος του Κομψάτου. «Αναγκαίο έργο», όπως είπε, το οποίο θα συμβάλει μακροπρόθεσμα στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής και θα απομακρύνει την ερημοποίηση του κάμπου της Ροδόπης για να καταλήξει λέγοντας: «Θα μπορούσε να δώσει ώθηση και να συγκρατήσει τους νέους στην ύπαιθρο» με την σημείωση ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να υπάρξει αυτό το έργο» κι εκφράζοντας τη λύπη του γι αυτό. Υποσχόμενος όμως ότι ο ίδιος στη Βουλή θα επαναφέρει το θέμα της κατασκευής του αναλαμβάνοντας νέα προσπάθεια προώθησης του.
Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος