Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Ακρίβεια και αβεβαιότητα “σαρώνουν” τα ελληνικά νοικοκυριά

Για ανασφάλεια και αβεβαιότητα που συντροφεύουν την κοινωνία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κος Δημήτρης Χαρίτου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής (18-1-2022). Κλίμα που δεν οφείλεται μόνο στην πανδημία, αλλά, όπως είπε, και στην οικονομική κρίση.

«Η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε νοικοκυριό. Τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και κυρίως τους νέους ανθρώπους που δε βλέπουν φως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτου, σημειώνοντας πως αυτό που βλέπουν για μέλλον τους είναι «ένα γκρίζο τοπίο».

Με το βλέμμα στο μέλλον και ο ίδιος ο Ροδοπίτης πολιτικός προέβλεψε ότι δε θα υπάρξει καμία βελτίωση λόγω της «οικονομικής καταιγίδας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «της ακρίβειας που «ροκανίζει» ό,τι έχουν τα νοικοκυριά». Ακρίβεια η οποία «σαρώνει» όπως είπε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαρίτου, μεγάλη δοκιμασία για τα ελληνικά νοικοκυριά αποτελεί η «εκτίναξη» της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώνοντας πως «έρχονται λογαριασμοί διπλάσιοι και τριπλάσιοι από αυτούς που γνώριζε ο πολίτης, ακριβώς γιατί δεν έχουν ληφθεί μέτρα» χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» όσα μέτρα στήριξης έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας (πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, φυσικό αέριο), όπως είπε, ως αποτέλεσμα και της διατήρησης από την πλευρά των υπευθύνων των πιο υψηλών ειδικών φόρων στα καύσιμα, ενώ από την άλλη, όπως είπε, “μένουν καθηλωμένοι” μισθοί και συντάξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος