Κομοτηνή- Δ. Αυγερίδου: Στο πλευρό των καρκινοπαθών με «Δύναμη Ψυχής»

Μια μεγάλη παρέμβαση στα όρια του δήμου Ιάσμου, που θα σχετίζεται με τον καρκίνο, την πρόληψη αλλά και την στήριξη των ήδη νοσούντων θα υλοποιήσει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για την νόσο, αλλά και για την σπουδαιότητα της πρόληψης.

Με αφορμή την συμφωνία στην οποία κατέληξε το προεδρείο του Συλλόγου με την Δημοτική Αρχή- λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές- η κα Παναγιώτα Αυγερίδου, Κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων « Δύναμη Ψυχής» μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (1-6-2021) για την προσπάθεια του Συλλόγου να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων (γυναίκες κυρίως, αλλά και άνδρες), που νόσησαν.

“Δεν σταματήσαμε στιγμή να βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των καρκινοπαθών απλά είχαμε αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης και λειτουργίας” δήλωσε η κα Παναγιώτα Αυγερίδου σημειώνοντας, όμως, πως επιστρέφουν και πάλι στην δια ζώσης εξυπηρέτηση των μελών τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. “Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ψυχολογική υποστήριξη του καρκινοπαθή της οικογένειας και του κοινωνικού περιβάλλοντος” είπε η Αυγερίδου προσθέτοντας, ότι δεν είναι ένα βήμα, που γίνεται με άνεση από την πλευρά των ασθενών ή των οικογενειών τους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι συνεχίζεται η ενημέρωση για τα δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, αλλά και την ανάληψη της διεκπεραίωσης των υποχρεώσεών τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παροχή περουκών, στηθόδεσμων και ό,τι άλλο θα χρειαστεί μια καρκινοπαθής στη «μάχη» αυτή. Στο πλευρό 200 καρκινοπαθών γνωρίζει καλά η κα Αυγερίδου πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. “Πολλές φορές φοβήθηκαν να πάνε να κάνουν τις εξετάσεις στο Νοσοκομείο, οι διαγνώσεις αφέθηκαν πίσω, και η καθυστέρηση, ή μη έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική στην αντιμετώπιση της νόσου” δήλωσε για τον έναν χρόνο της πανδημίας και την λειτουργία των νοσοκομείων ως νοσοκομεία Covid.

Στις 6 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιβιωσάντων, ανθρώπων δηλαδή που νόσησαν από καρκίνο θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ξανά το μήνυμά τους. “Είναι μέρα πολύ ιδιαίτερη, γι αυτούς που έχουν επιβιώσει και το έχουν ξεπεράσει” δήλωσε η κα Αυγερίδου. Παράλληλα, πρόσθεσε πως: “Υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν καταφέρει και το έχουν ξεπεράσει. Μια νόσος που νικιέται αρκεί να είμαστε κι εμείς συνεπείς στις εξετάσεις” είπε σημειώνοντας πως αυτό είναι το μήνυμα, που θα επιχειρήσουν να δώσουν συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, μια ημέρα πριν, στις 5 Ιουνίου.

Συνέντευξη-κείμενο- φωτογραφία (από παλαιότερη εκδήλωση του Συλλόγου):Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος