Κομοτηνή: Χωρίς Ουρολογική Κλινική από το καλοκαίρι το Σισμανόγλειο

Χωρίς Ουρολογική Κλινική εξακολουθεί να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», λόγω έλλειψη ουρολόγου μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου εν ενεργεία ιατρού της Κλινικής με αυτή την ειδικότητα.

Κομοτηνή: Χωρίς Ουρολογική Κλινική  από το καλοκαίρι το ΣισμανόγλειοΌπως δήλωσε σήμερα Τρίτη, 22-11-22, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, Γιώργος Πατλάκας  στο  ertnews.gr από το καλοκαίρι και μετά το κενό εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις προκηρύξεις των θέσεων. «Είναι μια ειδικότητα που πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως, αλλά οι ίδιοι οι ιατροί δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κος Πατλάκας και σημείωσε ότι οι ανάγκες της περιοχής είναι αυξημένες. Κάτι που το μαρτυρά και το ιστορικό της λειτουργίας της Κλινικής (εισαγωγές – πληρότητα) και καθιστά επιτακτική την επαναλειτουργία της Κλινικής εκ νέου με περισσότερες μάλιστα κλίνες και δικό τής, σε επάρκεια, νοσηλευτικό προσωπικό.
Κληθείς να ερμηνεύσει τα αίτια αυτής της έλλειψης ενδιαφέροντος, αφού επισήμανε εκ νέου ότι πρόκειται για μια σοβαρή ειδικότητα, σημείωσε ότι είναι πολλές οι θέσεις που προκηρύσσονται ταυτοχρόνως στα νοσοκομεία όλης της χώρας, άρα και πολλές οι επιλογές των νέων ουρολόγων συναδέλφων του ιατρών.
Σε ερώτηση δε: «Εάν η θέσπιση ειδικών κινήτρων θα ωθούσε κάποιους νέους συναδέλφους του να προτιμήσουν το «Σισμανόγλειο για εργασιακό τους χώρο», ο κος Πατλάκας ορμώμενος από την μακρά εμπειρία του σημείωσε ότι συνήθως οι προσωπικοί λόγοι, τα οικογενειακά συμφέροντα είναι εκείνα που επηρεάζουν στη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων και όχι τα κίνητρα, χωρίς, όμως να στέκεται αρνητικά διακείμενος στη θέσπισή τους.

Μάλιστα ανέφερε ως ίδιο παράδειγμα με τη θέση του ουρολόγου ιατρού και την κάλυψη της κενής θέσης Νεφρολόγου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος