Κομοτηνή: Χίλιοι δεκατρείς εθελοντές αιμοδότες στην Τσανάκλειο Σχολή

Κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να πάρουν μέρος στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία που φιλοξενείται στο χώρο της Τσανακλείου Σχολής απεύθυνε ο Άγγελος Χουβαρδάς , εις εκ των δημιουργών της ψηφιακής πλατφόρμας e-aimodotes και ένας από τους πολλούς διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης. «Είναι σημαντικό να στεκόμαστε με αλτρουισμό στον πάσχοντα συνάνθρωπο» είπε μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του για τη μεγάλη στήριξη της σημερινής προσπάθειας.

Όπως τόνισε ο νεαρός κος Χουβαρδάς, μαθητής Λυκείου ακόμη, επιλέχθηκε η 14η Ιουνίου, καθώς έχει οριστεί παγκοσμίως ως Ημέρα αφιερωμένη στον Εθελοντή Αιμοδότη.

Συμμετέχοντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-6-2022) σημείωσε ότι δίνεται η ευκαιρία στον κάθε έναν από εμάς να προσφέρει ουσιαστικά ζωή χαρίζοντας 10 λεπτά από το χρόνο του. «10 λεπτά από τον χρόνο του και 400 ml από το αίμα του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι παλιοί εθελοντές.

Άλλωστε, για αυτό και ο ίδιος με τους συμμαθητές του και τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν τη δική τους πλατφόρμα στο διαδίκτυο θέλοντας να συμβάλλουν μεταξύ άλλων και στην προσέλκυση νέων αιμοδοτών, αλλά και να παρακινήσουν τους παλιούς αιμοδότες να συνεχίσουν αυτό που αθόρυβα αλλά ουσιαστικά κάνουν.

Η ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας φέρνει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις στην περιοχή της Ροδόπης που στηρίζουν τον αγώνα του Σωματείου και της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας κάνοντας μια νέα αρχή σήμερα. βαδίζοντας στα χνάρια των παλαιοτέρων. Βραβεύοντας παράλληλα τον πρώτο διευθυντή της,τον κο Χρυσοστόμου που επί 30 ετίας στήριζε την προσπάθεια. Ήδη κα Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας με επιστολή της προς τους διοργανωτές, όπως αποκάλυψε σήμερα ο κος Χουβαρδάς, αναγνώρισε το έργο τους συγχαίροντας τους για το ανιδιοτελές μάθημα αλληλεγγύης που προσφέρουν σε όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος