Κομοτηνή: Χαρούμενο ξεκίνημα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ

Χαρούμενο ξεκίνημα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ, παλιούς και νεοεισερχόμενους σε μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Στη γραμματεία, λίγο έξω από το αμφιθέατρο, στο κυλικείο οι πρώτες συναντήσεις. Από μέρη άλλοι κοντινά και άλλοι μακρινά αντάμωσαν σε μια πόλη που για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια θα είναι ο τόπος τους.

Συναντήσαμε ξανά την ίδια παρέα κοριτσιών από πέντε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας,όπως πριν μια ακαδημαϊκή χρονιά. Η Κατερινά, η Γεωργία, η Νικολέτα, η Κατερίνα κι η Μάγδα σε ένα από τα καφέ της Κομοτηνής μοιράζονταν τις εντυπώσεις του καλοκαιριού που μεσολάβησε.

Περίοδος ξεκούρασης, ανάπαυλας, αλλά κι εργασίας και διαβάσματος. Με τις «μπαταρίες» γεμάτες έτοιμες ξανά να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν.
«Οι ρυθμοί στην Κομοτηνή είναι πιο ήρεμοι, οι ντόπιοι φιλικοί, είναι κάτι που μου αρέσει», δηλώνει η Κατερίνα στο ertnews.gr φοιτήτρια της Νομικής, που από την πρωτεύουσα της χώρας, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Θράκης να απολαμβάνει, όπως λέει, τον διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο ήπιο, πιο συμμαζεμένο, πιο κοντινό.
«Πιο ήρεμη πόλη», βρίσκει την Κομοτηνή και η συνονόματή της φοιτήτρια από τη Λάρισα, επίσης στη Νομική. Φιλοδοξεί όπως λέει να πάρει το ποιοτικότερο από τις σπουδές της, νιώθει «ασφαλής» και «προστατευμένη» και όταν την ρωτάμε για την καθημερινότητά της απαντά, «μαγειρική και ποδήλατο».

Από το Ρέθυμνο η Νικολέτα βρίσκει την ζωή «πιο εύκολη» στη Ροδόπη, με πιο «ήσυχους ρυθμούς» και τις τιμές στις αγορές που πραγματοποιεί «καλύτερες». Στην ίδια Σχολή με τα προηγούμενα τρία κορίτσια κι η Μάγδα από τη Δράμα. «Είναι γεμάτη με φοιτητές και αυτό μου αρέσει πολύ», λέει. Γνωρίζοντας το ΔΠΘ και την περιοχή δηλώνει «ανακουφισμένη» για την επιλογή της να περάσει εδώ, «αποφασισμένη να διαβάζει» και «βέβαιη ότι θα τα πάει καλύτερα». Με ίδιους στόχους και η Γεωργία, από τη Δράμα επίσης, βρίσκει την πόλη της Κομοτηνής «πάρα πολύ ωραία» και το Τμήμα της, «Παρευξείνιων Χωρών» πολύ ενδιαφέρον, όπως λέει, στόχος: «Να μάθω καλά τη γλώσσα που έχω επιλέξει, τα Ρωσικά».
Ζουν μόνες, μακριά από το προστατευτικό περιβάλλον της οικογένειας. Πληρώνουν από 230 έως 300 ευρώ το μήνα ενοίκιο. Κάνουν τις αγορές τους για το πρώτο δικό τους νοικοκυριό ερχόμενες αντιμέτωπες με ράφια, προϊόντα, τιμές. Βάζουν τις δικές τους πινελιές στον προσωπικό τους χώρο. Και με το κλειδί του φοιτητικού τους σπιτιού στην τσέπη ανταμώνουν στα στέκια τους στην Κομοτηνή. Μέρες ηλιόλουστες, περισσότερο καλοκαιρινές με άρωμα φθινοπώρου, με εκείνες, κρίκο στη μεγάλη φοιτητική αλυσίδα της Κομοτηνής, να σχολιάζουν, να γελούν, να μοιράζονται εντυπώσεις, σχέδια και ιδέες και να ονειρεύονται το μέλλον τους στην αρχή ακόμη μιας λαμπρής πορείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος