Κομοτηνή: Χαμηλές «πτήσεις» για την εστίαση της Ροδόπης

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαΐου, σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο κος Βαφειάδης  ανέφερε πως οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Ιουλίου και τα τιμολόγια έως το τέλος Δεκεμβρίου. «Τα λεφτά που θα πάρουν οι δικαιούχοι θα τα εξαντλήσουν σίγουρα στην κάλυψη των πρώτων αναγκών της επαναλειτουργίας» τόνισε ο κος Βαφειάδης, καθώς αφορούν, όπως είπε, στην αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνησή τους.

Κομοτηνή: Χαμηλές «πτήσεις» για την εστίαση της Ροδόπης
Ο κος Ανέστης Βαφειάδης

Όσον αφορά στα πρώτα μηνύματα από τους συναδέλφους του ο κος Βαφειάδης σημείωσε «είναι «μαγκωμένος» ο κόσμος και σε αναμονή. Δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν υπάρχει και κίνηση, λιγοστοί οι πελάτες. Η Κομοτηνή ζει από τους φοιτητές και όχι από τον τουρισμό. Η Κομοτηνή είναι μια «νεκρή» πόλη το καλοκαίρι. Δεν έχουμε καθόλου τουριστικό προϊόν» προσθέτοντας με νόημα ότι «  δεν είναι καλοκαιρινός προορισμός, αλλά φθινοπωρινός κι ανοιξιάτικος μπορεί σίγουρα να γίνει“.
Συνέντευξη κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος