Κομοτηνή – Χ. Τρέλλης: Να συνεδριάσει το Περιφερειακό για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Κάλεσμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αν.Μ.Θ. να συνεδριάσει άμεσα απεύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. «θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού, σεβασμό στους φυσικούς πόρους και στο λαϊκό εισόδημα» είπε και ζήτησε να μην υπάρξουν νέες αυξήσεις.

«Να απαιτήσουμε από τη ΔΙΑΜΑΘ να βάλει φρένο και στο τέλος της ταφής και στο τέλος της περιβαλλοντικής εισφοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κο Τρέλλη θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο επιστημονικό σχέδιο, πανελλαδικό και περιφερειακό, με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας και επιλογής, με προώθηση της ουσιαστικής ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή «γιατί», όπως είπε,«αυτό είναι το ουσιαστικό».

Σημείωσε πως για μια τέτοια προσπάθεια απαιτούνται σύγχρονες υποδομές ανά οικοδομικό τετράγωνο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για τον εργαζόμενο και τον πολίτη να πηγαίνει τα απορρίμματα του στον αντίστοιχο κάδο.

«Όλη αυτή η υποδομή θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδιασμού, ώστε όλες αυτές οι υποδομές να διασφαλιστούν από πόρους από πλευράς του κράτους και όχι αυτό το κόστος να επιφορτιστεί στο λαό και στους πολίτες» σημείωσε ο κος Τρέλλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος