Κομοτηνή- Χ. Μολλά: Αναγκαιότητα οι νέοι ποδηλατόδρομοι περιμετρικά της πόλης

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο η 22η Σεπτεμβρίου και ο Κομοτηναίος ποδηλάτης, Χαρούν Μολλά μιλώντας στο www.ertnews.gr στέκεται στην αναγκαιότητα η επιλογή του ποδηλάτου να γίνει τρόπος ζωής. «Σε μια επίπεδη πόλη, όπως η Κομοτηνή, θα ήταν ιδανικό όλοι όσοι μπορούν να μετακινούνται με αυτοκίνητο» είπε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο της μετακίνησης σήμερα αφού σημείωσε ότι «χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια» στάθηκε στο ότι κάθε αλλαγή ξεκινά από το σχολείο. «Στους νέους θα πρέπει να δοθεί η βαρύτητα και η γνώση. Να μάθουν τα οφέλη της χρήσης και να τους γίνει τρόπος να επιλέγουν στις μικρές πάντα αποστάσεις τους το ποδήλατο» σημείωσε.

Παρατήρησε ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων έφερε αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης στην Κομοτηνή καθώς ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους για τις κοντινές μετακινήσεις. Στάθηκε στον ποδηλατόδρομο σημειώνοντας πώς αν συνδυαστούν με νέους –περιμετρικά και έξω από την πόλη – θα έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα οθώντας περισσότερους στη χρήση του ποδηλάτου. Και σημείωσε πως επείγει ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση η κατασκευή ποδηλατοδρόμου προς την Πανεπιστημιούπολη: ποδηλατόδρομο «ασφαλή» για κάθε ποδηλάτη, μικρό και μεγάλο.

«Με το ποδήλατο τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά» είπε και εξήγησε: «Οφέλη στην υγεία,αποκομίζεις χαρά ως συναίσθημα που σε συντροφεύει όταν κινείσαι με αυτό,αλλά και δεν χρειάζεται να πόνο-κεφαλιά ζεις για την εύρεση χώρου στάθμευσης».
Τέλος, με αφορμή τη σημερινή ημέρα δεν παρέλειψε να ζητήσει από τους αναγνώστες του www.ertnews.gr να δουν διαφορετικά την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητο έστω για 24 ώρες και προέτρεψε «να μην ξεχνούν να τηρούν πάντα τους κανόνες του Κ.Ο.Κ.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος