Κομοτηνή- Χ.Κυριακούση: Όχι στην κατάργηση της κατά παρέκκλισης δόμησης στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Στον κίνδυνο κατάργησης της κατά παρέκκλισης δόμησης στα Εκτός Σχεδίου, στα οικόπεδα τα μικρότερα των τεσσάρων (4) στρεμμάτων, στις 9 Δεκεμβρίου του 2022, αναφέρθηκε μιλώντας στο www.ertnews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση.

Όπως είπε η λήξη της προθεσμίας βάζει σε περιπέτειες τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων, καθώς θα δουν οικόπεδα των 750 τ.μ., των 1.200 τ.μ. και των 2 στρεμμάτων να χάνουν την αξία τους και να πωλούνται ως αγροτική γη.

Σύμφωνα με την κα Κυριακούση «κατά παρέκκλιση » χαρακτηρίζονται τα οικόπεδα από όπου περνάει αναγνωρισμένη κοινόχρηστη οδός. «Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα Νομοθετική Διαταγή που να παρατείνει αυτή την νομοθεσία» σημείωσε η πρόεδρος προσθέτοντας ότι «χρυσοπληρωμένα οικόπεδα απαξιώνονται, η αξία τους πέφτει στο μηδέν, χάνουν την αξία τους κατά 90%». Όπως είπε, αφορά μικρο-ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει σε περιοχές πέριξ της Κομοτηνής και στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης και οι ιδιοκτησίες τους, όπως πρόεβλεψε, «θα αγοραστούν κοψοχρονιά σαν χωράφια από τα παρακείμενα μεγάλα ακίνητα, καθώς ευνοούνται οι μεγάλες ιδιοκτησίες».
Αυτό που περιμένουν, όπως ανέφερε, είναι η σύνταξη των εκτός σχεδίων και ο καθορισμός των δρόμων. Αν δεν δοθεί παράταση θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα οικόπεδά τους «κοψοχρονιά», σημείωσε, στους ιδιοκτήτες των γειτονικών μεγαλύτερων οικοπέδων και στους μεγάλους επενδυτές.

«Με την αναστάτωση αυτή ευνοούνται πρώτα οι μεγάλες ιδιοκτησίες» ανέφερε η κα Κυριακούση και πρόσθεσε ότι υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από την ΠΟΜΙΔΑ. Κάλεσε δε τους αιρετούς της περιοχής (τους βουλευτές) να αντιδράσουν ζητώντας να υπάρξει μια διετία παράτασης, έως το τέλος του 2024, «ώστε», όπως είπε, «να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν».
Προέτρεψε δε τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν άμεσα στους μηχανικούς να πάρουν προ έγκριση άδειας για να εξασφαλίσουν δικαίωμα να χτίσουν παίρνοντας παράταση για ένα διάστημα και επωμιζόμενοι το επιπλέον κόστος, όπως: το κόστος πληρωμής του μηχανικού και της έκδοσης προ έγκρισης άδειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος