Κομοτηνή – Χ. Κυριακούση: Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 10 δόσεις με την πρώτη δόση τον Μάρτιο

«Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 10 δόσεις, με την πρώτη δόση τον Μάρτιο» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, κα Χρύσα Κυριακούση. Όπως είπε, σε σχέση με το 2021, θα απουσιάζει ο συμπληρωματικός φόρος. «Έρχονται εξελίξεις για τους ιδιοκτήτες» δήλωσε η κα Κυριακούση, προσθέτοντας ότι «το νέο έτος πάντοτε βρίσκει τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αναμονή» και εξηγώντας ότι φέτος ο ΕΝΦΙΑ έρχεται τον Μάρτιο και όχι τον Αύγουστο, όπως άλλες χρονιές, με πρώτη δόση στο τέλος Μαρτίου.

«Δηλαδή», είπε, «θα έχουμε όλες τις εξελίξεις για τον ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και μέχρι τέλος Μαρτίου θα πρέπει να πληρώσουμε την πρώτη δόση».

Στα τέλη Φεβρουαρίου θα γίνει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ. «Για πρώτη φορά φέτος με δέκα δόσεις θα πληρώνουμε αρχής γενομένης από το Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε “θα έχουμε νέες αντικειμενικές αξίες στον ΕΝΦΙΑ. Θα έχουμε σίγουρα κάποιες αλλαγές, το σημαντικό είναι ότι μάλλον έχει κλειδώσει η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου. Αυτό θα ευνοήσει όσους ιδιοκτήτες είχαν περιουσία πάνω από 250.000 ευρώ γιατί παίρνουμε ένα δεύτερο φόρο, το συμπληρωματικό, αυτός πλέον καταργείται, δεν ενσωματώνεται, όπως αρχικά είχε ακουστεί, αλλά καταργείται εντελώς, επομένως θα υπάρχει σίγουρα μια ελάφρυνση σε αυτούς που πλήρωναν τα πολλά”.

«Σίγουρα θα υπάρχει μια επιβάρυνση για τις νέες εντάξεις, αναφέρομαι στους ιδιοκτήτες που έχουν τα ακίνητά τους, στις 4.000 περιοχές που μπαίνουν για πρώτη φορά στις αντικειμενικές ζώνες». Όπως τόνισε η κα Κυριακούση, οι υπόλοιποι θα κυμανθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, και ίσως ένα 3 με 4% μείωση.
«Ο γνώμονας με τον οποίο πορεύεται η κυβέρνηση είναι να υπάρξει μικρότερη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες, ώστε να γίνουν οι εξαγγελίες για τις γονικές παροχές και τις αφορολόγητες» σημείωσε η πρόεδρος προσθέτοντας: «Υπάρχει μια τάση, να μην υπάρχει επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία ώστε να ανέβει το ακίνητο και να προχωρήσουν οι επενδύσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος