Κομοτηνή – Χ. Κυριακούση: Αναγκαία η συνέχιση της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών

Με ένα μηνιαίο κόστος 25 ευρώ (150 ετησίως) θα επιβαρύνονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΔΠΘ σε περίπτωση που διακοπεί η δωρεάν μετακίνησή τους από την πόλη και προς τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης κι αντιστρόφως, γεγονός, που όπως δηλώνουν θα δυσχέραινε περισσότερο τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κομοτηνή – Χ. Κυριακούση: Αναγκαία η συνέχιση της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών
Η κα Χρύσα Κυριακούση, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ροδόπης

Την ανάγκη συνέχισης της δωρεάν μετακίνησης από και προς την Πανεπιστημιούπολη των φοιτητών και των φοιτητριών του ΔΠΘ και το νέο ακαδημαϊκό έτος επεσήμανε με δηλώσεις της στο www.ertnews.gr η κα Χρύσα Κυριακούση, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ροδόπης. «θα είναι μια ακόμη δαπάνη η επί πληρωμεί μετακίνησή τους που καλούνται να την αναλάβουν οι οικογένειες αυτών των παιδιών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία» ανέφερε. Παράλληλα, σημείωσε ότι ήταν σημαντικό για την ίδια την πόλη, όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο η δωρεάν μεταφορά των παιδιών. «Είναι καλό που υπάρχει αστική γραμμή χρηματοδοτούμενη» σημείωσε τονίζοντας ότι είναι μια επιπλέον δαπάνη, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν οι φοιτητές να διαθέσουν για τη διατροφή τους ή για τις ανάγκες του σπιτιού που νοικιάζουν.
Όχι μόνο θα έπρεπε να συνεχιστούν οι δωρεάν μετακινήσεις, αλλά να «αγκαλιάσουν» όλη την πόλη ανέφερε και σημείωσε ότι είναι διαχρονικό αίτημα των ιδιοκτητών ακινήτων της Κομοτηνής η επέκταση και σε άλλες οδούς της πόλης, η λειτουργία στάσεων και σε άλλες γειτονιές μόνο για τη διευκόλυνση των φοιτητών και των φοιτητριών.
Όπως είπε η κα Κυριακούση υπάρχει στην πόλη ένα «νεκρό» κομμάτι, το οποίο δεν καλύπτεται από τις αστικές γραμμές με αποτέλεσμα να μην νοικιάζονται τα σπίτια. «Είναι καλό να υπάρχει μια γραμμή χρηματοδοτούμενη που θα συνδέει και θα εξυπηρετεί αυτές τις γειτονιές» ανέφερε.
Παράλληλα, μιλώντας για την περίοδο που προηγήθηκε σημείωσε: «Όλα κύλησαν ομαλά. Υπάρχει ακόμη περίσσευμα. Όποιος – όποια ήθελε να νοικιάσει βρήκε σπίτι. Η προσφορά ήταν μεγαλύτερη από τη ζήτηση, πάντα σημειώνεται stock, από το 1990 και μετά.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος