Κομοτηνή – Χ. Κυριακούση: Αχρείαστο το πλαφόν του 3% στην ενοικίαση επαγγελματικής στέγης

Ανοιχτή μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα είναι η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στη γνωστή διαδικτυακή διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ όπως εξήγησε σήμερα Πέμπτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση.

“Με την παράταση αυτή” είπε στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (5-5-2022) “δίνεται μια ακόμη δυνατότητα να καλυφθούν ρητά κι αναδρομικά από πρόστιμα για αδήλωτα τετραγωνικά οι ιδιοκτήτες”.

Αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ αφού σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην ηλεκτρονική ανάρτηση των εκκαθαριστικών του νέου ΕΝΦΙΑ 2022, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός των δέκα δόσεων, όπως και τη χρέωση ανά ακίνητο και όχι επί του συνόλου της ιδιοκτησίας. Στάθηκε επικριτικά στη θέσπιση πλαφόν 3% για την επαγγελματική στέγη. Και είπε πως σε πόλεις, όπως η Κομοτηνή το ύψος ενοικίασης της επαγγελματικής στέγης “αυτορρυθμίζεται” ¨με συμφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών. «Μπορεί το μέτρο να αφορά δέκα δρόμους σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και κοσμοπολίτικα νησιά, δεν αφορά, όμως, την Κομοτηνή» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, από το 2008 και μετά έως σήμερα σημειώθηκε πτώση κατά 50% στις τιμές ενοικίασης της επαγγελματικής στέγης.

Τέλος, δήλωσε ικανοποιημένη, μεταφέροντας το κλίμα των ιδιοκτητών που νοικιάζουν σπίτια σε φοιτητές από τη φετινή παρουσία των φοιτητών στην Κομοτηνή μην παραλείποντας να σημειώσει ότι και φέτος παρατηρήθηκαν περιστατικά μη καταβολής των ενοικίων ή των κοινοχρήστων ή των λογαριασμών από την πλευρά -λίγων – φοιτητών. “Επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, οι περισσότεροι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος