Κομοτηνή – Χ. Δαραμήλας: Ξεκινούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια για διαβητικούς στην αν.Μ.Θ.

Επιμορφωτικά σεμινάρια για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και τους φροντιστές τους θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 σε όλες τις πόλεις της αν.Μ.Θ. ανάμεσα στις οποίες στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη διαβήτη με τη στήριξη της περιφέρειας αν.Μ.Θ.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (8-11-2021) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο κος Χρήστος Δαραμήλας τόνισε την ανάγκη της πρόληψης και της έγκαιρης εκπαίδευσης των διαβητικών σε όλα τα σημεία της χώρας.

«Ξεκινάμε την υλοποίηση μιας πολυπόθητης επιθυμίας, με την ιδιαίτερη υποστήριξη της Περιφέρειας αν. Μ.Θ. -γι αυτό εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο- να έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε αυτό που λέμε εκπαίδευση στο ζαχαρώδη διαβήτη, αυτοδιαχείριση και υποστήριξη των πασχόντων από αυτή τη χρόνια νόσο» δήλωσε ο κος Δαραμήλας.
Η αρχή θα γίνει στις 12 και 13 Νοεμβρίου από τη Δράμα, την επόμενη εβδομάδα, Παρασκευή και Σάββατο. Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ η οποία θα «πραγματοποιηθεί» σε όλες τις πόλεις της αν.Μ.Θ., στην Καβάλα (19-20) Νοεμβρίου και στη συνέχεια σε: Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Στόχος η εκπαίδευση των ανθρώπων με ζαχαρώδη διαβήτη σε θέματα σχετικά με τις πληροφορίες που χρειάζονται για την αυτο-διαχείριση της πάθησής τους. «Πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τις συμβουλές που δίνει ο θεράπων ιατρός, ώστε το άτομο με διαβήτη που ζει 24ώρες το 24ωρο με αυτή τη χρόνια πάθηση που μόνο εύκολη στη διαχείρισή της δεν είναι πλέον να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητα του και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της εποχής» εξήγησε ο δραστήριος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «είναι κάτι που μαθαίνεται, θέλει συνεχόμενη υποστήριξη».
Το ξεκίνημα αυτής της δράσης συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, αλλά και με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης.

Με στόχο την άνετη πρόσβαση των ατόμων με ζαχαρώδη διαβήτη στην υγεία η Ομοσπονδία απευθύνεται τόσο στους πάσχοντες με διαβήτη Τύπου 1 ή με Διαβήτη Τύπου 2, όσο και στους φροντιστές τους.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, καθώς τα σεμινάρια γίνονται σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων πάνω στον ζαχαρώδη διαβήτη για την κάλυψη όλων των αποριών. «Σημαντικότερο όλων είναι να ακούσουμε τους ανθρώπους με ζαχαρώδη διαβήτη, να μεταφέρουμε τη σωστή πληροφορία και να τους βγάλουμε από την πίεση της απομόνωσης και της αδυναμίας να έρθουν σε επαφή με τον θεράποντα ιατρό» είπε ο δραστήριος πρόεδρος, που βρίσκεται στο πλευρό των διαβητικών από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος