Κομοτηνή: Brevet Ελευθέρια Θράκης 2022 με μια διαδρομή 210 χιλιομέτρων

Το 1o Brevet Ελευθέρια Θράκης 2022 απόστασης 210 χλμ.διοργανώνουν στις 14 Μαΐου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, ο ΓΑΣ Κομοτηνής και η ποδηλατική ομάδα Breveterians, επιδιώκοντας την προαγωγή του ποδηλατικού τουρισμού, με βάση τα γαλλικά πρότυπα.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο «Brevet Ελευθέρια Θράκης» έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP, από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η διαδρομή που χαράκτηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 210 χλμ. κι έχει επιλεγεί έτσι ώστε να φέρνει σε επαφή τους ποδηλάτες με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής. Διέρχεται από πολλούς οικισμούς πέντε διαφορετικών δήμων της Ροδόπης και της Ξάνθης, με αφετηρία και τερματισμό στον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης, στις 8:00 το πρωί της 14ης Μαΐου. Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Κομοτηνή, Σάπες, Συκοράχη, Αύρα, Μέστη, Κρωβύλη, Μαρώνεια, Ίμερος, Ξυλαγανή, Άγιοι Θεόδωροι, Νέο Σιδηροχώρι, Παγούρια, Μολυβωτή, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Συδηνή, Πολύσιτο, Αμαξάδες, Ίασμος, Σώστη, Μέγα Πιστό, Σύμβολα, Κομοτηνή.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίστηκε στις 13,5 ώρες.
Προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η ύπαρξη ποδηλατικού μητρώου brevet, η συμπλήρωση του 18ου έτους και η καλή φυσική κατάσταση. Το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώνουν παρουσία στη Γραμματεία της διοργάνωσης, στην πλατεία Ειρήνης, από τις 7:00 έως τις 7:45.

Δήλωση εγγραφής αθλητή μέχρι τις 10 Μαΐου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXRqniz3M3llpbMcXNO_B43_duAiyOsYOccNPx8F1gSqs0FA/viewform.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής την ημέρα της διοργάνωσης στη Γραμματεία, πριν την εκκίνηση, με την προϋπόθεση προηγούμενης συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή. Όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν, με την ολοκλήρωση της διαδρομής, το αναμνηστικό μετάλλιό τους το οποίο έρχεται από τη Γαλλία.
Οι διοργανωτές δίνουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος ως εθελοντές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIIhSvqLdqI73ymywaQ_3vY2cC4AItvHyn-OmeqF2aoaYpyQ/viewform
Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία ελέγχου- βοήθειας σε Μαρώνεια- Φανάρι- Ίασμο.
Επίσης, η διοργάνωση έχει την υποστήριξη από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.brevetkomotini.eu
Και τη σελίδα στο facebook Brevet Ελευθέρια Θράκης 200χλμ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος