Κομοτηνή: Αυξημένος ο αριθμός μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε χέρια μη δικαιούχων στη Ροδόπη

Ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα, ως επί το πλείστον μεταχειρισμένα, με ξένες πινακίδες εντοπίζονται σε χέρια μη δικαιούχων κατά τη διάρκεια ελέγχων από τους τελωνειακούς υπαλλήλους.

Όπως δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 25-11-2022 στο www.ertnews.gr , ο κος Γιώργος Ναλμπάντης εκ μέρους της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων της αν.Μ.Θ. αρκετά συχνά οι κινητές ομάδες ελέγχου εντοπίζουν μη δικαιούχους να κινούνται με αυτά και να τα κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους της Ροδόπης.

Εξηγώντας πως μη δικαιούχοι θεωρούνται όσοι και όσες έχουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στην Ελλάδα και ομοίως δεσμούς προσωπικούς, οικογενειακούς κι επαγγελματικούς με την Ελλάδα.

Με δέλεαρ την αποφυγή του Τέλους Ταξινόμησης και λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν από ότι φαίνεται στον «πειρασμό» και αγοράζουν ένα αυτοκίνητο όχι απαραίτητα μεγάλου κυβισμού και ως επί το πλείστον μεταχειρισμένο, αλλά σε καλή κατάσταση, για να το κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Το ύψος του τέλους ταξινόμησης σχετίζεται πάντα με την αξία του αυτοκινήτου, καθώς και με το πόσο ακριβό μοντέλο είναι, αλλά και με το τι προβλέπει η κείμενη για τους ρύπους Νομοθεσία. Η αποφυγή της καταβολής του είναι δέλεαρ για πολλούς, όπως αποδεικνύεται τον τελευταίο καιρό. Με αποτέλεσμα να εντοπίζονται καθημερινά τελωνειακές παραβάσεις αυτού του είδους.

«Η επιλογή αγοράς φθηνού οχήματος από άλλη χώρα έχει να κάνει και με τις οικονομικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής» δηλώνουν γνώστες του θέματος και σπεύδουν να σημειώσουν «αλλά και με το γεγονός ότι στην Ελλάδα το αυτοκίνητο εξακολουθεί να θεωρείται είδος πολυτελείας και να φορολογείται ως τέτοιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος