Κομοτηνή: Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στο έργο οδικής σύνδεσης Μαρώνειας-Δικέλλων

Αυτοψία στις εργασίες του έργου οδικής σύνδεσης Μαρώνειας-Δικέλλων, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Ο κ. Τσαλικίδης ενημερώθηκε για την πρόοδο εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια ΑΜΘ- Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020».

Το έργο αφορά τη βελτίωση – διαμόρφωση της υφιστάμενης οδού και θα εξασφαλίζει, την παραθαλάσσια σύνδεση Ροδόπης και Έβρου, τη δημιουργία ενός μεγάλου αρχαιολογικού περιπάτου, συνδράμοντας ταυτόχρονα στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του Ισμάρου όρους.

Ο δρόμος μήκους 14,6 χλμ με αφετηρία τον ισόπεδο κόμβο νοτίως της Μαρώνειας , διέρχεται από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, διέρχεται πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και καταλήγει στην υπάρχουσα οδό Δικέλλων – Μάκρης.

Στο πλαίσιο του έργου, περιλαμβάνεται η κατασκευή τεσσάρων χώρων στάθμευσης, νότια της Μαρώνειας, στα Μακρά Τείχη, στη Σύναξη και στη διασταύρωση προς Άγιο Ευγένιο αντίστοιχα. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί λιθόστρωτος πεζόδρομος μήκους 1,4 χιλιομέτρων, από το χώρο στάθμευσης νότια της Μαρώνειας και έως το αρχαίο θέατρο. Προβλέπεται ακόμη, η κατασκευή συνολικά ογδόντα τεχνικών και μίας γέφυρας.

Κομοτηνή: Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στο έργο οδικής σύνδεσης Μαρώνειας-ΔικέλλωνΟ Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: « Οι εργασίες της πρώτης φάσης εκτέλεσης του έργου που αφορούν τη διάνοιξη του δρόμου καθώς και οι χωματουργικές εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, το μεγαλύτερο, που βρίσκεται σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο. Στοχεύει, στην ένωση του παραλιακού μετώπου και του μνημειακού πλούτου της Θράκης. Θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη ενός δικτύου αρχαιολογικών χώρων, με τη διαμόρφωση του αρχαιολογικού περιπάτου. Ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μαρώνειας. Θα την αναδείξει σε πέρασμα και σημείο συνάντησης και σε συνδυασμό με άλλα έργα που σχεδιάζει η Περιφέρεια, για την ανάδειξη του Σπηλαίου, την γέφυρα του Λίσσου στον Ίμερο και τις παρεμβάσεις την προστασία της ακτογραμμής της Μαρώνειας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος