Κομοτηνή – Αθ. Λάπατας: Τρεις Οργανισμοί από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μαζί για το καλό των παιδιών

Την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα από την υλοποίηση του Προγράμματος «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II» στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” εξέφρασε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή, κος Αθανάσιος Λάπατας.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-10-2021), αφού εξήρε το έργο του προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κου κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, σημείωσε ότι έχει προσφέρει πολλά στα παιδιά, στις τοπικές κοινωνίες και σε όλη τη χώρα, στάθηκε στην αυριανή δια ζώσης συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή. «Όταν μιλάμε για παιδιά, πρέπει να γίνεται το καλύτερο και πιστεύω ότι από την πλευρά μας και οι τρεις εταίροι του Προγράμματος, Κ. Καραθεοδωρή, Χαμόγελο του παιδιού και οι συμμετέχοντες από τη Βουλγαρία πράξαμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε» είπε ο κος Λάπατας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού, το έργο ήταν προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είχε να υλοποιήσει δράσεις αξίας 100.000 ευρώ -τα υπόλοιπα χρήματα δόθηκαν σε δράσεις του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και των εταίρων της Βουλγαρίας. Όσον αφορά στις δράσεις που υλοποίησε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, ξεκίνησαν από τις αρχές του 2019, όταν σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού ήρθε το Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» στο οποίο σε διάστημα τριών μηνών εξετάστηκαν 3.000 μαθητές όλου του νομού. “Το Πολυιατρείο στελεχώθηκε με ιατρούς από την τοπική κοινωνία: Ωρλ, Οδοντίατροι, Παιδίατροι, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν και οι γονείς να δουν που χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις για να τις κάνουν.”

«Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά εκεί που καταγράφτηκαν τα περισσότερα προβλήματα ήταν στην υγιεινή του στόματος. Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία» ανέφερε ο κος Λάπατας. Παράλληλα, εξήγησε ότι στόχος όλων των εταίρων ήταν να προκύψουν οφέλη στην τοπική κοινωνία. Λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προέκυψαν και να γίνουν πολλές δράσεις διαδικτυακά.
Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σε μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας κ.α. για τον αριθμό 116000 -αριθμός κλήσης για τα εξαφανισμένα παιδιά- και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε η εξαφάνιση ενός ανηλίκου ή ενηλίκου να έχει αίσιο τέλος. «Γιατί», όπως είπε ο κος Λάπατας, «ακόμη και τα λεπτά μετράνε σε αυτές τις περιπτώσεις». Παρόμοιες ενημερωτικές διαδικτυακές δράσεις έγιναν σε όλη την Περιφέρεια. «Η συνεργασία αυτή που τέσσερα χρόνια κύλησε άριστα θα συνεχιστεί και την επόμενη προγραμματική περίοδο, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» υποσχέθηκε ο κος Λάπατας, βέβαιος ότι ο δρόμος που έφερε κοντά τρεις διαφορετικούς Οργανισμούς και δύο χώρες θα παραμείνει ανοικτός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος