Κομοτηνή: Ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμών και πυρκαγιών

Array

Τη δική τους «μάχη» δίνουν καθημερινά διασώστες- τραυματιοφορείς και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΑΒ τα τελευταία δύο χρόνια της Πανδημίας. Συνολικά 400 εργαζόμενοι είδαν τον καιρό της υγειονομικής κρίσης τη δουλειά τους να αυξάνεται μαζί και τους κινδύνους λόγω της μεταδοτικότητας του κορονοϊού.
«Είναι άψογη η συνεργασία της Διοίκησης με τους εργαζόμενους- πληρώματα του ΕΚΑΒ. Στόχος όλvν μας είναι ο πολίτης» δήλωσε ο κος Χάρης Λώτης, ιατρός αναισθησιολόγος, διευθυντής της 6ης Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ αν.Μ.Θ. και Σέρρων.

Από τη νέα χρονιά αξιοποιώντας τα δύο οχήματα που δώρισε η Ολλανδική Κυβέρνηση θα πραγματοποιηθούν «εικονικά προγράμματα και ασκήσεις για μεγάλα συμβάντα, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές σε εργοστάσια» σε όλη την αν.Μ.Θ.. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, όπως εξήγησε ο κος Λώτης είναι τόσο η εκπαίδευση των ίδιων των εργαζομένων όσο και η κατάρτιση των πολιτών. Τα δύο μεγάλα Ολλανδικά Βαν έχουν επίσης τη δυνατότητα να «μετατρέπονται» σε mini νοσοκομεία για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες την ώρα ενός δύσκολου και μεγάλου συμβάντος ( όπως ένα πολύνεκρο τροχαίο).

Μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται σε καθημερινή βάση ο κος Λώτης σημείωσε πως: «Υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να «ξεφύγει» κανείς, ωστόσο, καλό θα ήταν να προσέχουμε τι ζητάμε και τι προσφέρουμε. Στόχος του ΕΚΑΒ είναι η κάλυψη του επείγοντος, απλά θέλουμε, όταν έχουμε μια κλήση, να μας λένε ακριβώς τι και πού συμβαίνει για να μπορούμε κι εμείς να δράσουμε αναλόγως» είπε ο κος Λώτης. Ανέφερε για παράδειγμα ότι: «Αν στη Ροδόπη υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα που καλύπτουν βαριά επείγοντα περιστατικά, τότε το περιστατικό που δεν είναι τόσο επείγον θα πρέπει να το χειριστούμε αλλιώς, βάζουμε δηλαδή προτεραιότητες, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε εκεί που πρέπει άμεσα».

Αφού σημείωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπούν, στάθηκε στο γεγονός ότι: «Πάντα θα βγαίνουν προβλήματα» προσθέτοντας όμως: «Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει μια κατανόηση από όλους μας.» Τέλος, δε παρέλειψε να δηλώσει πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία που έχει με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων κάνοντας ονομαστική αναφορά στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», την κα Μάγδα Γιαμουστάρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος