Κομοτηνή: Αποζημιώσεις για καλλιέργειες και κτηνοτρόφους στη Ροδόπη – Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ στη Βουλή

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς τον ΥΠΑΑΤ με θέμα «Υπαγωγή σε Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις μετά από πιστοποίηση ζημιών από θεομηνίες, έκτακτα γεγονότα και δυσμενείς καιρικές συνθήκες της Ροδόπης κατά την περίοδο από 1/8/2024 έως 31/12/2024».

Πρόκειται  για τις ζημιές που υπέστησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και ιώσεις και οι οποίες ξεπερνούν το όριο του 30% που τίθεται για την ένταξή τους στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις.

Το αίτημα αφορά το βαμβάκι, τα καπνά, τα σιτηρά, τον αραβόσιτο και τα κηπευτικά. Επιπλέον ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως «στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ των Υπουργείων καθυστερεί η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων από τις ζωονόσους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος