Κομοτηνή: Από τον Φεβρουάριο νέες ευκαιρίες για αλλαγή στέγης στους φοιτητές που νοίκιασαν ακριβά ακόμη και τα παλιά διαμερίσματα

Μεγάλος αριθμός πεπαλαιωμένων κατοικιών- διαμερισμάτων κατασκευής της δεκαετίας του 70 ενοικιάστηκε σε υψηλές τιμές, με το πρώτα κρύα του φετινού χειμώνα να αναδεικνύουν τα τρωτά τους σημεία και να δυσχεραίνουν τις ζωές των ενοικιαστών, κυρίως φοιτητών και φοιτητριών.

Το παραπάνω επισημαίνουν φοιτητές και φοιτήτριες, που όπως λένε, “αναγκάστηκαν- επειδή δεν έβρισκαν να ενοικιάσουν- να ενοικιάσουν διαμερίσματα τριάντα (30) τ.μ. με τιμή 250 ευρώ χωρίς τα περισσότερα να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις”.
Μιλώντας στο ertnews.gr ιδιοκτήτες κτηματομεσητικών γραφείων τονίζουν την αναγκαιότητα ανακαίνισης και αναβάθμισης ενεργειακής όλων αυτών των χώρων, καθώς συχνά καταγράφουν «δυσκολίες και παράπονα και από τις δύο πλευρές» παραδεχόμενοι και οι ίδιοι ότι «είναι πολλά διαμερίσματα παλιά και χωρίς καμία ανακαίνιση από την κατασκευή τους και μετά».
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι φέτος ανέβηκαν οι τιμές ενοικίων καθώς ήταν η ζήτηση μεγάλη, αυξημένες όμως και οι απαιτήσεις των ενοικιαστών. «Δεν έχει μείνει κανένα ανοίκιαστο», ανέφεραν και σημείωσαν ότι μεγάλος αριθμός διαμερισμάτων σε καλύτερη κατάσταση, πιο σύγχρονες κατασκευές και επιπλωμένα ενοικιάστηκαν με 400, 500 και 600 ευρώ. «Αναλόγως την ανακαίνιση, το είδος των επίπλων και το κόστος».
Όσον αφορά στην συγκατοίκηση είναι επιλογή μόνο για όλους όσοι έχουν συγγενικές σχέσεις και αποφεύγεται από τους υπόλοιπους φοιτητές. «Δεν αποτελεί επιλογή, είναι πολύ δύσκολη» ανέφεραν.
Τέλος, σημείωσαν ότι την περίοδο του Φεβρουαρίου και μετά, αφού ολοκληρωθεί η εξεταστική θα ξεκινήσει η αναζήτηση καλύτερης κατοικίας στα σπίτια που ξενοικιάζονται, προσθέτοντας ότι πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες επέλεξαν και τη λύση του ξενοδοχείου λόγω της έλλειψης φθηνής και σε καλή κατάσταση φοιτητικής στέγης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος