Κομοτηνή: Από την Αθήνα στην Ροδόπη για χάρη της Διακονίας

Array

Την συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης στην ακριτική Θράκη αποφάσισε ο νέος Ιερέας της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης. Ο Ιωάννης Δημητρόπουλος από την Αθήνα, με τη σύζυγό του Αγαθή, βρέθηκαν στη Ροδόπη, όπου χειροτονήθηκε χθες σε πρεσβύτερο από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα ακούγοντας συγκινημένος την λέξη «Άξιος» από τα χείλη των νέων του συγχωριανών.

Κομοτηνή: Από την Αθήνα στην Ροδόπη για χάρη της ΔιακονίαςΟ πατέρας του, ο πατέρας Δήμος, διακονεί στην Αθήνα. Ο αδερφός του Νεκτάριος είναι Αρχιμανδρίτης στην Ενορία των Σαπών κι εκείνος παίρνει τα ηνία από τον ηλικιωμένο πατέρα Νικόλαο, που αποσύρεται, λόγω συνταξιοδότησης, μετά από πολλές δεκαετίες διακονίας. «Πρέπει να αγαπήσετε τον καινούργιο σας παπά » προέτρεψε τους πιστούς ο Μητροπολίτης μην κρύβοντας ότι αγωνιά για τα υπόλοιπα κενά της Μητροπόλεως. «Πρέπει να μένουμε εδώ και να φυλάξουμε τον τόπο μας » είπε απευθυνόμενος στο ποίμνιο.

Κομοτηνή: Από την Αθήνα στην Ροδόπη για χάρη της ΔιακονίαςΣυμβουλεύοντας τον νέο Ιερέα τον προέτρεψε να κάνει τους ανθρώπους να αγαπούν τη θεία λειτουργία «και να είναι η θεία λειτουργία ο πόθος της ζωής σου κι όχι ένα κοσμικό γεγονός» είπε χαρακτηριστικά για να σημειώσει με νόημα «Να ακουμπάς τους ανθρώπους και να τους φεύγει ο πυρετός του πνεύματος, καθώς σήμερα οι άνθρωποι μοιάζουν σαν να έχουν πυρετό.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την χειροτονία Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος