Από το 1996 ιχθυοπώλης ο κος Παναγιώτης. Τον συναντήσαμε να στέκεται μπρος από τον πάγκο του. «Πώς πάμε σήμερα;» τον ρωτήσαμε για να τον ακούσουμε να απαντά «ίσα βάρκα- ίσα πανιά».

«Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πάψει να τρώνε ψάρια. Τώρα με την κρίση καταναλώνουν πιο λίγο, περιορίζουν την ποσότητα, αλλά πάλι ψάρια θα φάνε. Θα φάνε πιο λίγα.» δηλώνει και δείχνει με καμάρι την ιχθυοπαραγωγή των αλιέων. «Αυτή την εποχή πουλάω: ταούκια, κεφάλια, θράψαλα, γάμπαρι, γόπες, πέστροφες, σαρδέλα , γαύρο» λέει και προσθέτει πως ο κόσμος τρώει από όλα, πιο συχνά, όμως, σαρδέλες και γαύρο, καθώς τα χρήματα είναι μετρημένα.
Η νέα χρονιά τον βρήκε αισιόδοξο, εύχεται υγεία σε όλο τον κόσμο και δεν κρύβει ότι αυτό που περιμένει πια είναι να βγει στη σύνταξη. «Έχουν απομείνει δύο χρόνια» σημειώνει και προσθέτει με μια δόση ανυπομονησίας «Περιμένω τη σύνταξη πώς και πώς, για να ξεκουραστώ. Δουλεύω από επτά χρονών παιδί. Ήμουν στα σφαγεία για το μεροκάματο στα επτά μου χρόνια.»
Έτσι, δουλεύοντας σκληρά μια ζωή πήρε κι ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Έμαθα ότι πρέπει να δουλεύει κανείς σκληρά, πολύ σκληρά για να τα καταφέρει.»
Φώτο: ο κύριος Παναγιώτης, ιχθυοπώλης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος