Κομοτηνή: Από Δευτέρα ξανά τα σχολικά γεύματα

Από Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν τα σχολικά γεύματα, τα οποία διεκόπησαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα, σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δ/ντης της Α-θμιας, Μαρίνος Κωνσταντινίδης. Επρόκειτο για 1.227 σχολικές μονάδες, που αντιστοιχούν σε 185.000 μαθητές πανελλαδικά.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, για το θέμα, καθώς καταλογίζει αμέλεια στο υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως, «η διακοπή του προγράμματος χορήγησης σχολικών γευμάτων σε μαθητές οφείλεται στην καθυστέρηση της έγκρισης νέας σύμβασης – αφού η προηγούμενη έχει λήξει- από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή οφείλεται σε αποκλειστική και απαράδεκτη αμέλεια (!) του Υπουργείου Παιδείας, εκτός κι αν υπάρχει κάποια άλλη αιτιολογία…».
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε, πως δεν οφείλεται στο Υπουργείο Παιδείας, που κάνει σχολαστικά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά «κόλλησε» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Με την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχω από Δευτέρα θα ξεκινήσει κανονικά η διανομή των σχολικών γευμάτων, που δυστυχώς κάποιοι τα χαρακτήριζαν γραφικά, αλλά είναι πολύ σημαντικά τελικά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντινίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος