Κομοτηνή: Απεργιακή συγκέντρωση και στάση εργασίας για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τετράωρη στάση εργασίας, 13.00 μ.μ. – 17.00 μ.μ., για σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής στηρίζοντας την απόφαση της ΓΣΕΕ. «Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους», τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής. Παράλληλα σημειώνεται ότι: «Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα».

Απεργιακή Κινητοποίηση με συμμετοχή του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

Στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει το Νομαρχιακό Τμήμα της Ροδόπης τονίζοντας ότι: «Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ». Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποί της: «Η κυβέρνηση με το ‘νομοσχέδιο Χατζηδάκη’ επιχειρεί να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στη ζωή των εργαζομένων: να δουλεύουμε περισσότερο, να πληρωνόμαστε λιγότερο, να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο, να είμαστε όμηροι της διοίκησης, να έχουμε εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση για καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με κύριο αίτημα: «Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι, που διαδοχικά επέβαλαν την διευθέτηση στον χρόνο εργασίας». Αλλά και «να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και δράση των εργαζομένων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, περιορισμός διαδηλώσεων, δικαίωμα στην απεργία κ.λπ.». Επίσης διεκδικούν: «πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζομένους στις υπηρεσίες μας». Και «σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και τα παιδιά μας, για τις ανάγκες μας, περισσότερη ζωή!».

Συμμετέχει η ΕΝΙΔΥΚ στη σημερινή κινητοποίηση

“Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετέ το τώρα!“ καλεί με ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ συμμετέχοντας αυτή την ώρα το προεδρείο και μέλη της στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. «Το νομοσχέδιο έκτρωμα, πατώντας πάνω σε διατάξεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακάτικη Αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση, επιβάλλοντας τον μεσαίωνα στην εργασία και ικανοποιώντας τις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας», τονίζει με ανακοίνωσή της.

Παρών στην απεργιακή συγκέντρωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών

Το “παρών” του στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής δίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”. ”Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!”, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

φωτο αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος