Κομοτηνή: Απάντηση Γ. Αμυρά στον Δ. Χαρίτου για τους Δασικούς Χάρτες

“Η κυβέρνηση διαιωνίζει τα προβλήματα των πολιτών με τους δασικούς χάρτες και σύντομα θα οδηγηθούμε σε νέο αδιέξοδο” δηλώνει ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή την απάντηση, που έλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

“Οι δασικοί χάρτες αποτελούν ένα κορυφαίο εργαλείο για την προστασία του δασικού
πλούτου της Χώρας” απαντά ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς και σημειώνει ότι: “Όσον αφορά στο δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων, για τους χάρτες οι οποίοι έχουν κυρωθεί, επιτρέπεται η υποβολή αίτησης πρόδηλου σφάλματος χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, το οποίο ο πολίτης ατελώς έχει φέρει στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων, αυτομάτως αυτή η αίτηση του πρόδηλου σφάλματος μετατρέπεται σε αντίρρηση και, αν δικαιωθεί (όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις), επιστρέφεται το τέλος”.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού: “Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων προς την κύρωση των δασικών χαρτών. Μεταξύ αυτών θα είναι και αυτά που αφορούν στους δασωµένους αγρούς και στο πρόβληµα των εκχερσωµένων πρώην δασικών εκτάσεων, προβλήματα που αφορούν στην περιοχή της Ροδόπης.
Διαβάστε εδώ την απάντηση του κου Αμυρά: Απάντηση υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δασικοί χάρτες Ροδόπης

Τι είχε ρωτήσει ο Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με ερώτησή του στη Βουλή είχε ζητήσει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αν θα διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα των δασικών χαρτών της ΠΕ Ροδόπης, εάν θα εξαιρεθούν από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες οι εκτάσεις, που έχουν περιληφθεί στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και κυρίως εάν θα αναρτηθούν εκ νέου διορθωμένοι δασικοί χάρτες. Ενώ ταυτόχρονα είχε ζητήσει να υπάρξει παράταση του χρόνου κατάθεσης αντιρρήσεων καθώς και να μην επιβαρυνθούν με το κόστος αντιρρήσεων οι πολίτες.
Διαβάστε εδώ Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου δασικοί χάρτες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος