Κομοτηνή: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες για το άνοιγμα στις 10 το πρωί

Νέο ωράριο είναι σε ισχύ για τα εμπορικά καταστήματα της Κομοτηνής, «προσαρμοσμένο» στο «κόκκινο» λόγω Covid, που “χρωμάτισε” πολλές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και την πρωτεύουσα της Θράκης.

Κομοτηνή:  Αντιδρούν οι καταστηματάρχες για το  άνοιγμα στις 10 το πρωί
Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

«Το ωράριο που κράτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής είναι από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και από τις 17:30 έως τις 21:00, αντί για το 10:00-21:00, που πρότεινε το υπουργείο» σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-11-2021) πρόσθεσε: «Έχουμε μια μεγάλη ένσταση ως Εμπορικός Σύλλογος, ότι δηλαδή το κυλιόμενο ωράριο που θέσπισε το υπουργείο δεν καλύπτει καμία ανάγκη στον τόπο μας. Είμαστε σε μια πόλη που για να τη διασχίσει κανείς χρειάζεται να κάνει ένα τέταρτο. Οι περισσότεροι κάτοικοι κινούμαστε είτε με τα πόδια, είτε με τα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει συνωστισμός δηλαδή σε ΜΜΜ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνουμε σε αυτό το μέτρο, ήδη υπάρχουν προβλήματα στην αγορά με όλα τα προηγούμενα που έχουν συμβεί».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δημιουργείται «θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού», σε σχέση με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, γιατί ανοίγουν κανονικά στις 08:00 και λειτουργούν μέχρι τις 21:00 το βράδυ. «Αναρωτιέμαι γιατί η αγορά της Κομοτηνής, μια συμμαζεμένη αγορά, χωρίς συνωστισμό, μπήκε σε αυτό το μέτρο», ανέφερε, και παράλληλα σημείωσε: «Είναι ένα μέτρο που θα μας «ρίξει» ακόμη περισσότερο, τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης μέχρι τις 10:00; Βγαίνει μια ΚΥΑ, είμαστε «κόκκινη» πόλη, έχουμε αρκετά κρούσματα, δεν είμαστε ούτε Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη, όμως, δεν έχουμε τόσο μεγάλο συνωστισμό στα ΜΜΜ, ούτε έχουμε και τόσο «απλωμένη» την πόλη μας, έχουμε καλύτερη οργάνωση, έχουμε καλύτερη υποδομή, όσον αφορά στην αγορά και στα μέτρα που παίρνονται» είπε, μην κρύβοντας την δυσαρέσκειά της.
«Οι περισσότεροι πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πηγαίνουν στις δουλειές τους. Τώρα; Τώρα τι θα κάνουν; Θα είναι κλειδωμένοι μέσα στο μαγαζί τους περιμένοντας να πάει δέκα; Αυτά δημιουργούν αρνητικό κλίμα. Δεν είναι σωστό για μια αγορά η οποία θέλει να ορθοποδήσει, για μια αγορά η οποία θέλει να αφήσει πίσω της και τη δεκαετή κρίση η οποία πέρασε, τα απόνερα της οποίας πληρώνουμε ακόμη, έχουμε δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης και προσπαθούμε και πάλι να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας» σημείωσε η κα Κωνσταντινίδου.

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, και από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά, όπως σημείωσε η δραστήρια πρόεδρος, θα περιμένουν τις αλλαγές για τον τρόπο συνέχισης της λειτουργίας τους, με την ευχή να βελτιωθούν όλα προς το καλύτερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος