Κομοτηνή: Ανοιχτή εκδήλωση για την Προφορική Ιστορία

Εργαστήριο για τη δημιουργία ομάδας Προφορικής Ιστορίας στην Κομοτηνή θα υλοποιήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων των σχετικών με την τοπική ιστορία, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τις παρακάτω εισηγήσεις:
«Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και κοινότητες κληρονομιάς: ένα συμμετοχικό-συμπεριληπτικό υπόδειγμα διαχείρισης της κληρονομιάς» Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Δ/νσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
«Δημόσια Ανθρωπολογία και αφηγηματική εθνογραφία. Αντιμαθήματα, κοσμολογίες οπισθοφυλακής και εναλλακτικές ξεναγήσεις στις γειτονιές» από την Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
«Το μουσείο, συλλέκτης αφηγήσεων/αφηγητής : πολυχώρος πολιτισμού Ισλαχανέ» από την Αρετή Κονδυλίδου, Αρχαιολόγο, Κοιν. Ανθρωπολόγο, ΥΠΠΟΑ.
«Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ» από τον Βασίλη Λουλέ, Σκηνοθέτη.

Info
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 25310-37770 εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για την είσοδο του κοινού στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, απαιτείται επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους.
Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος