Κομοτηνή: Aνασφάλεια και καθηλωμένοι μισθοί στον Ιδιωτικό Τομέα

«Πολλές ώρες δουλειάς και χαμηλές απολαβές» με τις λέξεις αυτές περιγράφουν την εργασία στον Ιδιωτικό Τομέα. Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες που μιλώντας στο www.ertnews.gr στέκονται στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο.

«Κυριαρχεί η ανασφάλεια» λένε και προσθέτουν ότι: «Με τα χρήματα της δουλειάς μόλις που καλύπτουν τα έξοδα του σπιτιού, τη σίτιση και την πληρωμή των λογαριασμών τους».
Με το βλέμμα στο μέλλον μιλούν για “το όνειρο της άνετης ζωής”, χωρίς την τωρινή ανάγκη, όπως λένε, των συνεχών «ψαλιδισμών» κι εξηγούν «είναι σημαντικό να: «μην σκέφτεσαι πώς θα βγει ο μήνας» ή «αν τον επόμενο μήνα θα έχεις δουλειά»» λένε.
Προτρέπουν τους υπεύθυνους : «Να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τους νέους ανθρώπους» σημειώνοντας ότι στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα πολύ συνομήλικοι τους «σκαλώνουν» στο αίτημα της «προϋπηρεσίας». Ζητούν «περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες», αλλά και «προγράμματα ένταξης για τους νέους και τις νέες εργαζόμενες».
Στέκονται στην «αγωνία» του χειμώνα: «αν στην πολυκατοικία θα συμφωνήσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για θέρμανση, τα τελευταία δέκα χρόνια δεν το έχουν κατορθώσει» και στέκονται ξανά στην αναγκαιότητα μείωσης των τιμών ζητώντας παράλληλα κι «αύξηση των μισθών» σημειώνοντας με νόημα «το κόστος ζωής στα ύψη, τα είδη πρώτης ανάγκης πανάκριβα και οι μισθοί καθηλωμένοι κι αβέβαιοι…»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος