Κομοτηνή: Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test ζητούν οι Ομοσπονδίες αν.Μ.Θ.

Την Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test ζητούν οι Ομοσπονδίες των Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων, τόσο της Ροδόπης όσο και των υπόλοιπων ΠΕ της αν.Μ.Θ., με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Την επιστολή τους κοινοποιούν στη Γενική Γραμματέα Υπουργείου κ. Στρατινάκη Άννα και στους Βουλευτές της Περιφέρειας.

Στην επιστολή αναφέρουν: “Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο”.

Όπως τονίζουν οι πρόεδροι των ΟΕΒΕ αν.Μ.Θ., “η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος