Κομοτηνή: Αναγκαίος ο ψηφιακός αλφαβητισμός για τα ΑμεΑ

Αναγκαία όσο ποτέ τα οργανωμένα προγράμματα για ψηφιακό αλφαβητισμό. Αναγκαιότητα που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία και οι νέες ανάγκες που δημιούργησε. Αναγκαιότητα που γίνεται μεγαλύτερη για τα άτομα με αναπηρίες, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζουν.

«Σήμερα όλο και περισσότερο βαδίζουμε στην ψηφιακή μετάβαση, χρειάζεται ψηφιακός αλφαβητισμός και ψηφιακή εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, κος Γιάννης Βαρδακαστάνης. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-1-2022) χρειάζεται να δοθούν οργανωμένα υποστηρικτικές υπηρεσίες στα ΑμεΑ, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει μια τέτοια συγκροτημένη πολιτική στη χώρα.

Κομοτηνή: Αναγκαίος ο ψηφιακός αλφαβητισμός για τα ΑμεΑ
Ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής

«Χρειάζεται μια τελείως διαφορετική προσέγγιση» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να εξεταστεί η εκπαίδευση των ΑμεΑ. Αναρωτήθηκε δε «αν υπάρχει επαγγελματική εκπαίδευση για ΑμεΑ;» μην κρύβοντας τον προβληματισμό του για τις λίγες ουσιαστικά δυνατότητες που παρέχονται προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «Όποιος λέει ότι υπάρχει στη χώρα μας ζει σε άλλη χώρα».

Αναφερόμενος μάλιστα στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τόνισε ότι «είναι αδιαβάθμητα», ότι «δεν αποτελούν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το «χαρτί» που θα πάρουν δεν έχει καμία αξία πουθενά” προσθέτοντας ότι: «Θα πρέπει αυτές οι δομές να ενταχθούν στο πλαίσιο των σπουδών που συνδέεται με το ευρωπαϊκό αντίστοιχο πλαίσιο».
Εξηγώντας πιο αναλυτικά την εθνική πολιτική, το ισχύον σύστημα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση σημείωσε ότι Θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη συμμετοχή των ΑμεΑ με «συμπεριληπτικό τρόπο» αν θέλουμε τα ΑμεΑ που επιλέγουν την αγορά εργασίας να έχουν κι αυτά τις δικές τους ευκαιρίες για εργασιακή αποκατάσταση.

Στάθηκε δε στην τύχη της τελευταίας προκήρυξης επισημαίνοντας: «Δεν μπορούν όλοι να διορίζονται από το κράτος. Βγήκε η προκήρυξη μετά από τεράστια προσπάθεια με την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά του Υπουργού Εργασίας, τον Σεπτέμβριο του 2021, τρεις μήνες μετά και δεν έχει γίνει τίποτα και αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό οι θέσεις που προκηρύχθηκαν πέρσι το Σεπτέμβριο δεν θα πάνε οι άνθρωποι να τοποθετηθούν ούτε στις αρχές του 2023.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος